Свързани новини

09.09.2009 16:41

България ще е домакин на европейския шампионат по мотокрос

Видян 1528 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Финалният кръг на Европейското първенство по мотокрос ще се проведе на пистата "Горна Росица" в Севлиево на 12 и 13 септември, предаде БГНЕС.


Състезанието ще се проведе в класовете ЕМХ65, ЕМХ85, ЕМХ2-младежи. Надпреварата ще се състои в памет на основателя на мотополигона Стефан Станчев. За първи път сред основните фаворити за европейска титла има и български пилоти. 11-годишният Иван Петров води в класирането при 65-кубиковите с 283 точки и при добро класиране в Севлиево има реални шансове да стане новият шампион на Европа. Българската надежда в клас на ЕМХ2-младежи - Петър Петров, няма да може да участва в севлиевския старт, поради травма. В предпоследния кръг от шампионата на Европа при мъжете, който се проведе в Дания, Петров извади рамото си и това го лиши от възможността да се състезава пред родна публика. Над 130 пилоти са подали заявки за участие в трите класа. България ще бъде представена от 15 пилоти в Клас ЕМХ2, 10 в клас ЕМХ85 и 11 в клас ЕМХ65. Официални гости на финалния кръг в Севлиево ще бъдат президентът на Европейския мотоциклетен съюз Винченцо Маци и министърът на физическото възпитание и спорта в България Свилен Нейков. Квалификациите започват в събота, 12 септември от 14:55 часа, а официалното откриване на шампионата е в неделя в 12:00 часа, като първите стартове са в 12:40 часа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв