Ясен е съставът, на който ще разчита България на предстоящото европейско първенство по вдигане на тежести.

Свързани новини

21.01.2024 00:50

България с 19 състезатели на европейското по вдигане на тежести в София

Видян 2030 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ясен е съставът, на който ще разчита България на предстоящото европейско първенство по вдигане на тежести.


Шампионатът на Стария континент е от 12 до 20 февруари в „Арена София“, което дава възможност на българските фенове да се насладят на състезанието между най-силните европейски тежкоатлети и да подкрепят българските състезатели.


Българският тим ще бъде представен от общо 19 състезатели при мъжете и жените.


При мъжете на шампионата в столицата ще вдигат Ангел Русев и Джан Зарков в категория до 55 киломграма с резерва Нино Симеонов.


В категория до 61 килограма са заявени Иван Димов и Габриел Маринов. Валентин Ганчев, Диан Пампорджиев са в категория до 67 килограма с резерва Здравко Пеловски.


До 73 килограма България ще бъде представена единствено от Божидар Андреев, а в категория до 89 килограма е Карлос Насар.


При 102-килограмовите на подиума ще излезе Васил Маринов, а при 109-килограмовите – Христо Христов.


При жените в най-леката категория до 45 килограма са заявени Бояна Костадинова и Надежда Мей-Нгуен с резерва Ивана Петрова.


До 49 килограма са националките Рени Русева и Силвия Ангелова, а в категория до 55 килограма ще се разчита на Магдалена Димитрова.


При 64-килограмовите на подиума ще излезе Галя Шатова, а в категория до 71 килограма ще се разчита на Мария-Александра Арнаудова. В категориите до 76 и над 87 килограма България ще бъде представена от София Гарсия Стефанова и от Джесика Иванова.


„България има много силен отбор. Вярвам, че състезателите ни ще получат още по-голям прилив на енергия и увереност от подкрепата на българската публика. Изключителна гордост е за страната ни да организира европейско първенство за мъже и жени – нещо, което не се е случвало от 2005 година. Това, което ще видят феновете в „Арена София“, не е просто спортно събитие, а изключителна продукция на световно ниво. С реализацията са ангажирани големи компании, изключителен екип от професионалисти, които работят креативно и със сърце, така че България да бъде за пример в света на спорта, а зрителите да са насладят на истински спектакъл“, заяви президентът на Българската федерация по вдигане на тежести Ариф Маджид.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

скорпион