Баварците спечелиха и първия мач с 1:0.

Свързани новини

09.03.2023 16:18

Байерн отново победи ПСЖ и се класира за четвъртифналите на ШЛ

Видян 3952 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Байерн (Мюнхен) елиминира Пари Сен Жермен на 1/8-финалите в Шампионската лига и за поредна година надеждите на френския гранд да се изкачи на върха на европейския клубен футбол ще останат мираж. Байерн се наложи с 2:0 в най-чакания реванш от тази фаза на турнира след голове на Ерик Максим Чупо-Мотинг и Серж Гнабри през второто полувреме. Баварците спечелиха и първия мач с 1:0.
Това беше осма победа от 8 мача за Байерн в Шампионската лига през настоящия сезон. Освен това, мюнхенци вече имат превес в преките двубои с ПСЖ. Сблъсъкът беше повторение на финала в ШЛ през 2020 година, спечелен от Байерн с 1:0. Тогава гола отбеляза юношата на парижани Кингсли Коман, който донесе успеха на Парк де Пренс преди три седмици.


Статистиката даваше сериозно предимство на гранда от Мюнхен. От сезон 2010/11 Байерн не е отпадал от елиминационната фаза на Шампионската лига, след като е спечелил първия двубой. Вече 16 от последните 18 мача на баварците в Европа, играни на Алианц Арена, завършиха с победи. За последно германският колос не успя да отбележи гол в домакински двубой от Шампионската лига през април 2018 година.
ПСЖ се стремеше да избегне отпадане на 1/8-финалите за пети път в последните седем сезона. Парижани са продължавали напред само веднъж в предишните шест случая в Шампионската лига, в които са загубили първия мач.

В другия осминафинал Тотнъм и Милан завършиха наравно 0:0 и по този начин италианците се класираха за следващата фаза, след като спечелиха първата среща на Сан Сиро с 1:0. Кристиян Ромеро беше изгонен за втори жълт картон в 77-а минута, а за целия мач англичаните отправиха един-единствен точен удар и изглеждаха напълно безидейни в атака, докато росонерите бяха солидни и заслужиха напълно продължаването си напред.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

везни