Атлетико Мадрид победи с 4:2 Реал Мадрид след продължение и се класира за четвъртфиналите на Купата на краля.

Свързани новини

19.01.2024 10:15

Атлетико взе реванш срещу Реал и го изхвърли от Купата на краля

Видян 1603 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Атлетико Мадрид победи с 4:2 Реал Мадрид след продължение и се класира за четвъртфиналите на Купата на краля. Редовното време завърши при резултат 2:2, като домакините повеждаха два пъти, но носителят на трофея от миналия сезон "Реал" изравняваше. В продълженията Антоан Гризман и Родриго Рикелме донесоха успеха на тима си.

Атлетико си върна на Реал за загубата с продължения на полуфинала за Суперкупата на Испания миналата седмица.

Реал Мадрид беше близо до гол в 11-ата минута, когато Джуд Белингам стреля, но уцели напречната греда. Малко след това Винисиус имаше шанс, но не уцели вратата. Вратарят на Атлетико Ян Облак спаси удар на Родриго, а след това попречи и на Винисиус при добавката.

На другата врата Саул Нигес и Алваро Мората опитаха удари, но не затрудниха Андрий Лунин. Атлетико поведе в 39-ата минута. Родриго де Пол центрира, Антонио Рюдигер опита да изчисти, но топката стигна до Самуел Лино, който вкара. Реал изравни в продължението на първото полувреме. Лука Модрич центрира, а при опит да боксира топката Облак я прати във вратата си.

Реал започна добре второто полувреме и имаше предимство, но въпреки това Атлетико стигна до втори гол. Мората се възползва от грешка на Лунин и вкара за 2:1. Нападателят на Атлетико пропусна още една възможност в 66-ата минута.

Родриго можеше да изравни за Реал, но уцели гредата. В 82-ата минута гостите изравниха. Белингам центрира, а Хоселу вкара с глава за 2:2.

В продължението Маркос Йоренте опита удар, но Лунин спаси. Атлетико поведе отново в 100-ата минута. Антоан Гризман пое топката на тъчлинията, мина покрай Винисиус и се разписа от малък ъгъл за 3:2. Белингам имаше шанс да изравни, но Облак се справи. В 110-ата минута Дани Себайос вкара за "Реал", но попадението беше отменено заради засада на Белингам преди това. Минута преди края Родриго Рикелме оформи крайния резултат.

Барселона също се класира за 1/4-финалите след победа с 3:1 срещу Саламанка. Третодивизионният тим поведе чрез Адриан Гомес, но с голове на Феран Торес, Жул Кунде и Алехандро Балде "Барселона" взе победата. В 60-ата минута като резерва за "Саламанка" влезе българският футболист Борислав Станков.

Снимка: Reuters



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

козирог