Свързани новини

30.04.2009 08:45

Арсенал се отърва в Манчестър само с 0:1

Видян 1149 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Манчестър Юнайтед надигра тотално Арсенал в първи полуфинален мач от Шампионската лига по футбол, играл се на стадион Олд Трафорд, но победи с минималното 1:0, предаде БГНЕС.


Още от самото начало на мача Червените дяволи натикаха Артилеристите в тяхното наказателно поле. Пред Алмуния завря и закипя и това скоро даде резултат - с къс, отмерен удар Джон О'Шей отбеляза за 1:0 при едно разбъркване пред вратата на лондончани. След гола Юнайтед не намали оборотите, очевидно в търсене и на втори гол, с цел осигуряване на по-солиден аванс преди реванша.


С отлични прояви на Алмуния, както и с немалка доза късмет Арсенал обаче успя да опази вратата си от ново попадение. През второто полувреме домакините заиграха още по-активно. Сър Алекс Фергюсън вкара в игра Гигс и Бербатов с неприкрита цел - отбелязване на втори гол. Гигс значително пораздвижи нападението отляво на Юнайтед.


В 71 мин. Роналдо изстреля същински снаряд, но късметът отново бе с Арсенал - чудесният далечен удар на португалеца срещна напречната греда над Алмуня. Минута-две по-късно втори снаряд, този път с автор Карик, премина на сантиметри от дясната греда на Арсенал.


В този период най-активни за Юнайтед бяха именно Карик и Гигс, а също Роналдо и Руни. В 77 мин. към уелсеца бе отправен дълъг, прецизен пас, Гигс овладя топката на скорост, напредна и отбеляза, но голът бе отменен заради спорна засада.


В тези минути, в които превъзходството на Червените дяволи бе тотално, Бербатов се представи на прилично ниво. В 75 мин. той овладя трудна топка в наказателното поле на Арсенал, освободи се от двамата си пазачи и изведе на голова позиция Руни, но последният се засуети и изтърва чудесна възможност за отбелязване на така упорито търсения втори гол. Към края на срещата Бербатов се прояви добре и в защита, избивайки в тъч топката от краката на опасно врязалия се в наказателното поле на Юнайтед Фабрегас. В крайна сметка голът на О'Шей се оказа пръв и последен и двубоят завърши при резултат 1:0. Колкото до Арсенал, през целия мач артилеристите не успяха да сътворят нито една по-сериозна опасност пред вратата на Ван дер Саар. Играта на лондончани в атака бе мудна, хаотична и предвидима, с къси тромави пасове. Очевидно възпитаниците на Арсен Венгер бяха дошли в Манчестър за равен или в най-лошия случай - за минимална загуба. Постигнаха я, но без да успеят да отбележат гол, което прави задачата им на реванша след седмица доста трудна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

стрелец