Свързани новини

29.04.2009 08:50

Барселона и Челси завършиха 0:0 на "Ноу Камп"

Видян 1197 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отборите на Барселона и Челси завършиха при резултат 0:0 в първа среща от полуфиналите на Шампионската лига, която се игра на стадион "Ноу Камп", съобщи БГНЕС.


Срещата започна с опасно положение пред вратата на Петер Чех, след като Самуел Ето'о центрира отдясно към Рафа Маркес във 2-та минута, но мексиканецът бе в засада. В 4-та минута, Франк Лампард стреля силно от границата на наказателното поле на домакините, но кълбото излезе в аут. Лео Меси имаше шанс да открие резултата в 10-та минута след хубаво извеждащо подаване на Иниеста, но аржентинската звезда на Барса се засуети и не можа да се възползва от открилия се шанс. В 18-та минута, силата на своя шут изпробва и Ето'о, но топката отново излезе в аут. Последва отново хубав шанс за каталунците, когато в 28-та минута Шави шутира силно, но би покрай десния стълб на чешкия страж на "сините". Най-сериозното положение за Барселона бе в 34-та минута. Тиери Анри стреля плътно по земя от границата на наказателното поле на гостите, но Чех показа голяма класа и спаси. Дидие Дрогба обаче можеше да развали хубавото настроение на феновете, запълнили докрай стадион "Камп Ноу". Маркес направи много нескопосано връщане към Виктор Валдес, Дрогба се възползва, застигна кълбото и стреля веднага. Испанският страж на домакините, обаче, спаси както първоначалния удар на национала на Кот д'Ивоар, така и последвалата добавка от страна на африканеца. В 43-та минута Иниеста, който направи поредния си силен мач, изведе Ето'о зад отбраната на Челси, но нападателят бе отново в положение на засада.
Така двата тима се оттеглиха на почивка при резултат 0:0.
Челси имаше първото сериозно положение през втората част. Сините получиха право на фаул, Дрогба центрира, но Михаел Балак засече топката с глава в аут. Последва истинска корида на "Ноу Камп". Първо, Алекс прати Тиери Анри в безсъзнание за няколко секунди, след като бразилецът удари главата си в тази на французина. След това Рафаел Маркес се самоконтузи в коляното и бе заменен от Карлес Пуйол. Даниел Алвес можеше да оплете топката в мрежата на гостите от Лондон, но от директен пряк свободен удар в 67-та минута би малко над горната греда на Чех. В 69-та минута невероятен пропуск направи Ето'о, който напредна към вратата, финтира Алекс и стреля, но стражът на Челси успя да спаси. В 75-та минута Тиери Анри имаше претенции за дузпа, но реферът Волфганг Щарк прецени, че няма нарушение. Пуйол получи при протеста жълт картон и така пропуска реванша на Острова. Иниеста пък опита да реши мача сам, нахлу в полето на Челси, но от много малък ъгъл не затрудни Чех в 82-та минута. До края на двубоя Барселона и Челси не успяха да си вкарат гол и завършиха при нулево равенство. Така двата тима ще определят единия финалист в Шампионската лига след реванша на "Стамфорд Бридж". В днешния втори полуфинал от най-комерсиалния европейски клубен турнир се срещат отборите на Манчестър Юнайтед и Арсенал.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

рак