Свързани новини

14.05.2010 12:53

Ананд: Всичко в София беше превъзходно

Видян 1607 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Световният шампион по шахмат Вишванатан Ананд определи като една от основните причини за това да се съгласи да играе в България, коректната публика в столицата ни, пише БГНЕС.


"Съгласих се по няколко причини. Първо, България направи най-доброто предложение и наградният фонд бе най-голям. Второ, нееднократно съм играл в София и знаех, че публиката тук е достатъчно коректна, доброжелателна и бях уверен, че атмосферата ще бъде нормална. Важно е и това, че контролът над всички технически въпроси бе поет от ФИДЕ. Моят отбор и аз живяхме в прекрасен хотел, цялата организация беше просто превъзходна", каза индиецът. Той коментира в шеговит стил ситуацията със закъснението му заради облака от вулканична прах. "А какво трябваше да направя? Да се боря с вулкана?! Нямахме избор и трябваше да приемем ситуацията с хумор. Екскурзията беше интересна, шегувахме се много". Относно играта на Веселин Топалов, Ананд заяви, че е изненадан от това, че българинът не е сменял дебютното си оръжие както в партиите с белите, така и с черните фигури. "Всичката ни подготовка за други дебюти, които очаквахме, се оказа напразна. Критични моменти за нас имаше много, но най-тежки бяха последователните неуспехи в 8-ата и 9-ата партия. Може да загубиш в резултат на груба грешка, както в партия №8, или да не спечелиш съвършено спечелена позиция, както стана в №9. Това беше най-трудният момент в мача".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак