12-а поредна победа в Индиън Уелс и 13-а титла на ниво АТР – това са само част от постиженията на Карлос Алкарас, който за втора поредна година триумфира с трофея в Калифорния.

Свързани новини

18.03.2024 10:26

Алкарас защити титлата си в Индиън Уелс

Видян 1270 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

12-а поредна победа в Индиън Уелс и 13-а титла на ниво АТР – това са само част от постиженията на Карлос Алкарас, който за втора поредна година триумфира с трофея в Калифорния.

След колебливото начало в мача за титлата, Карлитос повиши оборотите, за да стигне до крайното 7-6(5), 6-1 за час и 41 минути игра срещу Даниил Медведев. В хода на мача той реализира 24 уинъра срещу само 11 на съперника, като бе по-ефективен и на първи, и на втори сервис. Испанецът реализира три от десетте си възможности за пробив, спрямо един пробив от два шанса за Медведев.

„Това означава много. Имах контузия в глезена в седмицата преди началото на турнира. С всеки изминал мач се чувствах все по-добре. Това ми дава огромно самочувствие преди турнира в Маями“ – каза шампионът, за когото това е пета титла на ниво Мастърс 1000 от шест изиграни финала. За сравнение – единствено Рафаел Надал (9) има повече трофеи от тази категория преди да навърши 21 години. На този етап Новак Джокович има 4 титли.

Карлитос стартира турнира след само  6 победи и 3 загуби през 2024-а и с много съмнения по отношение на състоянието на контузения си глезен. В крайна сметка обаче, две седмици по-късно той достигна до нов трофей на турнира, който мнозина считат за „петия Голям шлем“.

Финалът бе повторение на мача за титлата през 2023-а, когато отново Алкарас бе победител след 6-3, 6-2. Той вече има предимство от 5-3 в преките мачове с Медведев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци