Карлос Алкарас е шампион на US Open 2022, с което се превръща и в най-младия №1 в световната ранглиста от въвеждането ѝ през 1973-а година.

Свързани новини

12.09.2022 10:03

Алкарас покори US Open и стана най-младият №1 в историята на тениса

Видян 2366 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Карлос Алкарас е шампион на US Open за 2022 г. след победа в четири сета над Каспер Рууд - 6:4, 2:6, 7:6 (1), 6:3. Испанецът триумфира на централния корт в Ню Йорк Артър Аш Стейдиъм след 3 часа и 20 минути, които бяха изпълнени с тенис от много високо качество.



Титлата е историческа за Алкарас, който на 19 години и 129 дни е седмият най-млад победител (при мъжете и жените) в турнир от Големия шлем. Още по-значимо е, че с нея испанецът излиза на върха в световната ранглиста, с което е най-младият водач в 49-годишната история на точкуването на играчите. Той изпреварва Лейтън Хюит, който през 2001 г. стана №1 на 20 години и осем месеца.



Алкарас е и най-младият шампион в Шлема от 2005 г., когато Рафаел Надал триумфира на Ролан Гарос, също на 19 години. По пътя към титлата Алкарас прекара на корта рекордните 23 часа и 39 минути. Преди финала той игра три петсетови мача.



Финалният двубой в Ню Йорк беше и пряк дуел за първата позиция в ранглистата. Алкарас и Рууд (23 г.) получиха този шанс, след като Рафаел Надал отпадна по-рано в турнира.



"Това е нещо, за което мечтая от дете - да съм шампион в турнир от Големия шлем и да съм на върха в ранглистата. Постигам ги едновременно, което ме оставя без думи. Работих много за всички тези цели и сега мога да им се насладя”, каза Алкарас след финала.



Рууд можеше да стане първият норвежец №1 в ранглистата. Той загуби втори финал през тази година в Големия шлем, след като отстъпи и срещу Рафаел Надал на Ролан Гарос.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

лъв