Свързани новини

30.01.2019 09:31

Алберт продължава с отличните изяви и влезе в топ 6

Видян 2080 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Българският скиор Алберт Попов продължи със силното си представяне в Световната купа и записа шесто място в нощния слалом в Шладминг. Три дни, след като беше девети в Кицбюел, 21-годишният българин отново се нареди сред най-добрите в най-техничната дисциплина от алпийските ски.


Класирането е личен рекорд за Попов в Световната купа. До началото на този сезон той нямаше влизане сред първите 30 и за България от 23.


 Нашето момче продължи с доброто си представяне в Световната купа, като за четвърти път от началото на сезона преодоля първия манш и влезе сред най-добрите 30. Попов беше 20-и в Леви през ноември, 16-и в Мадона ди Кампилио.


От 20 март 1985 г. българин не беше влизал в топ 6 в Световната купа. Тогава Петър Попангелов го постига в Парк сити.


Състезанието на пистата Планай беше спечелено от Марсел Хиршер, който взе своята десета победа от началото на сезона. Той покори за трети път нощния слалом след 2012 и 2018 г., като се изравни по този показател с Хенрик Кристоферсен. С повече победи в Шладминг е само Бенямин Райх (4).


Силното представяне на Алберт Попов в последните два старта от Световната купа по ски му помогна да се изкачи до 20-о място в дисциплината слалом. Българинът има актив от 95 точки след девет от общо 12 старта планирани в дисциплината.


С деветото място в Кицбюел и шестото в Шладминг Попов спечели 69 точки в рамките на три дни, което му помогна да направи голям скок. Пред него е опитният норвежец Себастиан Фос-Солваг със 102 точки и двукратният световен шампион в дисциплината Жан-Батист Гранж. Французинът обаче получи контузия и повече няма да кара през сезона, като Попов може да го изпревари.


Зад българския скиор са доказани имена в Световната купа като Джулиано Рацоли, Стефано Грос, Жулиен Лизеру и Матиас Харгин, като четиримата имат общо седем победи в слалома.


  Силното представяне на Попов в последната седмица ще му позволи да стартира с по-преден номер в следващите състезания и да гони нови точки. До края на сезона има три слалома – градският старт в Стокхолм на 19 февруари, както и двата стата в Кранска гора (10 март) и Солдеу (17 март).


Следващият старт на Попов ще бъде на Световното първенство в Оре.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион