Свързани новини

16.12.2021 15:42

Алберт Попов с рекордно класиране, нареди се в тройката за Европейската купа

Видян 953 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Звездата на българските алпийски ски Алберт Попов постигна в сряда най-добрия резултат в кариерата си в Европейската купа. В слалома в Обереген (Италия) националът ни зае призовото трето място, като остана само на 0,83 сек от победителя Александър Стен Олсен (Норвегия). Втори, на 0,55 от норвежеца е Антон Тремел (Германия). Заедно с Аби на третата позиция е френската легенда Виктор Мюфа-Жанде. В първия манш Попов бе осми, но във втория кара безупречно и се качи на подиума.


Досега най-доброто класиране на софиянеца в Европейската купа бе осмото място на гигантския слалом през 2018-а във Фолгария-Лавароне. Преди 2 дни във Вал д'Изер (Франция), Попов зае 16-о място за Световната купа в първия слалом за сезона. Вторият ни участник в Обереген - Камен Златков завърши 29-и на 4,92 сек от победителя, като в първия манш бе 38-и. Класирането на Попов е най-доброто в алпийските ни ски за Европейска купа след резултати на Петър Попангелов.


“Днес записахме трето място за Европейската купа в Овереген и сме много щастливи. Беше много тежко състезание и теренът бе труден, но точно за това съм много радостен, че успях точно в такива условия да покажа на какво съм способен. Имам още един старт, след което започваме да се готвим за Мадона ди Кампильо на 22-ри. Пожелайте ми късмет и стискайте палци“, призова Попов в една от социалните мрежи.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

дева