Свързани новини

12.05.2014 17:25

Жулиет Бинош и Гейбриъл Бърн снимат у нас през май и юни

Видян 1401 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Холивудските звезди Гейбриъл Бърн („Стигмата“, „Обичайните заподозрени“) и Жулиет Бинош („Шоколад“, „Английският пациент“) пристигат у нас за снимките на филма „Никой не иска нощта“ (Nadie quiere la noche). В екипа е и японската актриса Ринко Кикучи, позната най-вече с убедителната роля на глухонямо момиче в хита „Вавилон“. Снимките ще продължат у нас до средата на юни, а след това ще се пренесат в Тенерифе.


Сюжетът се развива в началото на 20-ти век и е вдъхновен от живота на известния полярен изследовател Робърт Пири, но фокусът е върху неговата съпруга Жозефин (Бинош), която изоставя уредения си живот, за да изненада съпруга си по време на негово пътуване. Желанието й я отвеждат в едно от най-негостоприемните места на света. Срещата й с Алака (Кикучи), млада ескимоска, която очаква дете от Пири, преобръща живота и на двете жени. Затрогващата и много лична история крие неочаквани обрати. Риноко и Кикучи са от два различни свята, но по време на „голямата нощ“ (зимния период в Гренландия) единственото, което има значение е силата на духа, нуждата от близост и желанието да помогнеш на друго човешко същество.  


Проектът е копродукция между три държави – България, Испания и Франция. Режисьор е Исабел Кошет.


Сценарият е дело на Мигел Барос. Изпълнителен продуцент е Андрес Сантана, който започва работа по филма още преди две години. Копродуцент е испанката Антония Нава, а от българска страна – Ариел Илиефф и Димитър Гочев.


Първоначално за ролята на Йонас – колега на Пири и „пазител” на Жосефин е бил избран Уилям Дефо, но поради здравословни проблеми актьорът е отказал участие. Носителят на „Златен Глобус“ Гейбриъл Бърн е предложен от самата Жулиет Бинош, която наскоро работи с него по друг проект.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

лъв