Този декември светлините на прожекторите ще са насочени към първото издание на Биоресткъп посветено на тема гастрономия и бар култура. В периода между 5-и и 7-и декември, форумът ще се проведе в София в регионален център за съвременно изкуство „Топлоцентрала“. На едно място ще се съберат професионалисти, лектори и жури от едни от най-добрите в сферата. Отбрани продукти и ексклузивни менюта, както и ноухау и презентации за последните новости от света на молекулярна кухня и миксология ще бъдат достъпни за българската публика.
За първи път ще има изцяло международно жури , което ще оценява отборно талантите в състезателната програма за готвачи.
Едуард Азуаза - е не само готвач, а готвачът който обучава най-големите звезди на кулинарната сцена на нови техники и структури във висшата молекулярна кухня. До него ще застане Шеф Карл Мампел – майстор сладкар получил признание за световен шампион по сладкарство. В звездното жури е и името на Шеф Ориол Ровира, носител на отличието „Мишлен“ известен с работата си в концепция от „фермата до масата“. Ориол, готви само с продукти, които произвежда в имението си, със семейна традиция от 600 години . Шеф Диего Гереро - един от най-оригиналните и иновативни готвачи за нашето време, спечелил 4 Мишлен звезди. Известен още с изключителната толерантност към екипа си. Неговият ресторант не работи през уикенда и почивните дни, за да могат служителите да прекарват достатъчно време със семействата си
Барман номер 1 в света за 2023 ще отсъжда коктейлите. Марк Алварез съчетава професията на барман с обучението си по биологични науки. Само преди дни той взе приза най-добър в класацията The World's 50 Best Bars представлявайки своя бар-бижу – SIPS в Барселона.
Макс Ла Рока е не по-малко популярен със своя 20 годишен опит като барман и управител в един от най-престижните заведения в Лондон, Рим и Барселона. Посланик, многократен победител и жури в на един най-известните професионални формати за миксология. Към тях добавяме и единственото българското име в журито на Благой Кузмански – сомелиер с дългогодишен опит в САЩ, Великобритания, България и Швейцария.
По време на Биоресткъп, освен голямата надпревара между участниците, ще се проведат още практически авторски мастър класове от журито, както и световно известният Пако Перез носител на 5 Мишлен звезди. „ Горди сме, с възможността имена от този ранг да могат да споделят последните новости от молекулярната кухня и миксология с българските таланти“. – споделя един от организаторите на формата Петър Петров.
Освен състезателната програма за широката аудитория е предвидено експо с отбрани продукти и специално приготвени менюта в зона за хранене.
Очаквайте до дни повече информация за програмата и къде ще бъдат пуснати в продажба билетите за събитието и мастър класовете.
Днес в предаването „Преди Обед“ гостува един от участниците в BIOREST CUP и най-добър готвач за 2022 година – Красимир Баналиев. В рубриката „Да, шеф“ той приготви лаврак с ризото от лимец. Какво разказа той и как да познаете по какво се познава прясната риба можете да видите тук
Всички новини за събитието можете да следните на фен страниците:
https://www.facebook.com/biorestcup
https://www.facebook.com/events/s/biorestcup-2023/347637891050240/
https://www.instagram.com/biorestcup/
На официалния сайт на събитието:
https://biorestcup.com/
19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.
Толерира се използването на кирилица.
Няма коментари към тази новина !
Боряна Калейн спечели златни медали на ...
бТВ Синема 05 май 21:00ч.
Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс
Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.
- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…
- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.
- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!