Свързани новини

23.02.2009 11:00

Връчиха Оскарите

Видян 2107 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Британската актриса Кейт Уинслет спечели „Оскар” за най-добра актриса. Числото шест се оказа щастливо за нея – толкова пъти тя е била номинирана, но предишните пет пъти са завършвали с неуспех. 33-годишната актриса спечели наградата на Американската киноакадемия за изпълнението си на бивша надзирателка в нацистки лагер на смъртта в „Четецът”.
Във филма тя има любовна афера с тинейджър в следвоенна Германия и по-късно е изправена пред съд за военни престъпления. Уинслет спечели статуетката в много оспорвана надпревара с Мерил Стрийп и Анджелина Джоли. Наградата за мъжка главна роля получи Шон Пен. 48-годишният актьор получи наградата за изпълнението си на ролята на предизвикалия противоречия хомосексуален политик Харви Милк.
Това е вторият „Оскар” за Шон Пен. Първата от престижните награди той получи за изпълнението си в драмата "Реката на тайните" през 2003 г. Сред другите номинирани бяха Мики Рурк за "Кечистът", Франк Лангела за "Фрост срещу Никсън" и Брад Пит за "Странният случай на Бенджамин Бътън".
Пенелопе Круз пък стана първата испанска актриса, която спечели наградата на Американската киноакадемия за най-добра поддържаща женска роля за участието си в комедията „Вики, Кристина, Барселона”, предаде Франс прес.
34-годишната мадридчанка печели „Оскар” две години, след като бе номинирана за най-добра актриса за филма на Педро Алмодовар „Завръщане”.
„Някой припадал ли е тук? Защото мисля, че аз съм първата”, каза изумената Круз, приемайки статуетката.
„Много благодаря на Академията. Бих желала да споделя това с останалите номинирани. И с прекрасния екип от актьори, с които имах привилегията да работя в този филм”, сподели ослепителната испанска актриса. Във Филма "Вики, Кристина, Барселона" Круз си партнира с Хавиер Бардем и Скарлет Йохансон. Хийт Леджър спечели и посмъртен „Оскар” за най-добра поддържаща роля в последния филм за Батман - „Черният рицар”.
Леджър вече бе удостоен посмъртно с наградата на Британската филмова академия /БАФТА/ и „Златен глобус” за своето забележително изпълнение на злодея Джокер, който почти съсипва Батман. Актьорът бе намерен мъртъв в своя нюйоркски апартамент преди година. Той се отиде съвсем млад – само на 28 години, в резултат на смъртоносна доза лекарства.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

водолей

Може да откриете, че прекарвате повече време сами

Дали заради разпукващата се пролет или просто е дошъл