На партито за избрани гости по-късно тя специално благодари на Зефира Вълова и нейните музиканти за перфектната симбиоза, въпреки че са направили заедно със Соня само една едночасова репетииция. Тя определи съвършената им хармония като "любов от пръв поглед".

Свързани новини

13.04.2023 00:04

Вълшебен концерт на Соня Йончева в зала България

Видян 3314 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Соня Йончева направи съвършен и вълшебен концерт, изпратен с овации на крака от зрителите в зала България в София. Сопрано номер 1 в света посвети вечерта на своята любима барокова музика, като би стигало само да изпълни коронната си ария Lascia ch'io pianga/Остави ме да плача, за да бъде определено нейното шоу за спектакъл на годината у нас. С нея тя покори света, а вече - и София. Виж снимки тук!


Показа се изкючително пораснала от преди 7 и половина години, когато изнесе първия си голям софийски концерт в същата зала, след като вече беше изгряваща световна звезда. Сега ходеше по сцената като действаща примадона и кралица и пееше по същия начин - леко, но властно, въздушно, но царствено, както подобава на истинска дива.


Тя обаче беше градирала  изпълненията в програмата така, че публиката постепенно да се потопи в невероятната магия на Хендел. И да сподели щастие. Тя нямаше нужда дори от диригент във великолепното партньорство с българския оркестър Музиката на барока и нямаше диригент на сцената.


На партито за избрани гости по-късно тя специално благодари на Зефира Вълова и нейните музиканти за перфектната симбиоза, въпреки че са направили заедно със Соня само една едночасова репетиция. Певицата определи съвършената им хармония като "любов от пръв поглед".


Соня се движеше свободно по сцената, идеално акомпанирана от оркестъра, и видимо изпитваха взаимно удоволствие от музиката и щастието, с което тя ги изпълваше, а заедно с тях - и публиката. Усещане, което може да даде само живият контакт с истинска световна звезда. Върховно удоволствие. Особено на фона на всичко друго, което ни се случва в тази държава.


На партито в тесен кръг след концерта, Соня заяви, че е много щастлива за първи път от години да има възможността да бъде в България за Великден, да пее пред родната публика в навечерието на най-светлия празник и да чувства енергията на близките хора.


Примата, чиято програма е заета до 2030 година, получи от 19 минути благодарности за красотата и съвършенството, с които триумфира и подари на зрителите в зала България. Преди 8 години ние първи у нас писахме за световната звезда, тогава с триумфа й в операта на Монте Карло. И оттогава поддържаме с гордост Соня.  



Борис Ангелов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

риби