22.02.2019 13:42

Увертюрата из операта Севилският бръснар е любимата на българите

Видян 1428 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Увертюрата из операта „Севилският бръснар“ е победител в анкетата „Любимите ви оперни увертюри“ на предаването за музикално-сценични изкуства „Каста дива“ на програма „Хоризонт“ на БНР. Музиката на Джоакино Росини беше избрана от слушателите сред двайсет предложения на бляскави увертюри и инструментални въведения на опери от Верди, Моцарт, Вагнер, Сметана, Чайковски, Пипков и др. с най-популярните и красиви мелодии или лайтмотиви, които след това се развиват в музикалната драма.


„За нас в екипа на „Каста дива“ е много важно да дадем възможност на слушатели БНР да изразят своите предпочитанията“, казва авторът и водещ на предаването Росица Кавалджиева и допълва: „След края на анкетата ние предоставяме  информацията от нея на българските оперни и музикални театри, за да я използват при определяне на репертоарната си политика.“


Един от гласувалите, Илия Илиев от Стара Загора, спечели голямата награда – телевизор от престижна марка. Подаръкът му беше връчен от директора на Радио Стара Загора Любомир Чешмеджиев.


Анкетата „Любимите ви“ на предаването за музикално-сценични изкуства "Каста дива" на програма „Хоризонт“ на БНР е ежегодна и се провежда в началото на всеки концертен сезон. В досегашните анкети слушателите избраха за любима оперета на българската публика „Царицата на чардаша“ на Имре Калман, любим балет – „Лебедово езеро“ на Чайковски, любим мюзикъл – „Моята прекрасна лейди" на Фредерик Лоу, любим оперен хор – Хорът на евреите от „Набуко“ на Джузепе Верди, любим тенор – Лучано Павароти и любим български оперетен артист – Видин Даскалов.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец

Този ден е малко по-интелектуален за вас

Този ден е малко по-интелектуален за вас, с други думи -