Последна е Германия само с 6 т

Свързани новини

15.05.2022 08:00

Украйна спечели Евровизия 2022

Видян 3054 пъти | Коментари 6
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Украинската група Оркестър Калуш спечели конкурса Евровизия с песента Стефания, както 19' писа още в сряда.



Украйна беше четвърта при гласуването на журито, но победи в конкурса при вота на зрителите. На второ място се нареди Великобритания, а трета остана Испания. Организаторите на конкурса от РАИ Уно още в понеделник срещу вторник определиха оркестър Калуш за явен фаворит, отчасти заради кризата в Украйна.



Той успя в конкуренцията на 25 финалисти от общо 40 участници в конкурса, сред които и българската рок група Intelligent Music Project. Дуетът Махмуд-Бланко, който се надяваше на поредна победа за Италия остана шести. Последна е Германия само с 6 точки.



Калуш Оркестра няма да бъде дисквалифицирана заради апела след изпълнението си да се помогне на Украйна, защото се приема като хуманитарен, а не като политически, стана ясно от страна на организаторите. Голямо шоу със свои песни направиха двама от водещите – певците Лаура Паузини и Мика, който бе увлекателно зрелищен, както и специалният гост и миналогодишен победител групата Манескин.


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Коко корепетитора 15.05.2022 23:48

    Най-мелодичната и най-добрата песен беше тази на Молдова! Въпрос: Влиза ли в правилата на Еровизията, чужденци да могат да представят една държава от която не са граждани? Става дума за няколко от музикантите дето представиха България, които по всички индикации не бяха българи. А и за световно известната дива, самата Гери-Никол, която уж се води по есгреон за българка, а представи Албания? Това по правилата ли е? Защото ако е ДА, може примерно на следващата Евровизия 2023 да поканим световно известните рок-динозаври от ''Ролинг стоунс" или ''Пинк флойд'' срещу сосен хонорар да представят България и ГАРАНТИРАНО със 101% ще спечелим за първи път това дивно пол.коректно състезание.

  • 005 Anonimen 15.05.2022 18:05

    никой да не участва повече в тая интригантска Евровизия- пълен смрад е.Това не е конкурс,а лигавене.

  • 004 обсебване на всичко и всички 15.05.2022 10:13

    Еврогейските и глобалистки ценности превърнаха дори и изкуството в ужасен кич, халтура и крайна пошлост. Просто и лесно - закривай

  • 003 Anonimen 15.05.2022 09:36

    Нормално е да спечелят. Плъзнаха из цяла Европа, а се гласува за песента само извън страната. Отделно еврогейските г.золизци и д.педавци са готови на всичко, само да угодят на СрАЩ.

  • 002 Лекуващ лекар 15.05.2022 09:18

    Как изобщо някой европеец, с нормални възприятия, може да отдели време от живота си да гледа този пошъл цирк ? След джендари, транссексуални, наркомани, свръх затлъстели, дойде време да се възпява и ФАШИЗМА ! На следващото издание, гарантирам ви ! Победата ще е за педофили !!! А в Мариопол и Мелитопол впрочем, вече раздават руски заплати и пенсии !!!

RSS

Най-нови

 Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата се завръща

Колибри предлага на читателите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.