13.05.2020 09:35

Световен промоутър съветва как масовите събития да бъдат безопасни

Видян 2082 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   В свят, скован от заплахата от COVID -19, водещ въпрос в съзнанието на хората, работещи в събитийната сферата е, кога отново този сектор ще възвърне стария си ритъм на работа и как да се организират събития, които са безопасни както за посетителите, така и за самите организатори. Събитийният сектор е един от най-силно засегнатите от рестрикциите, наложени от правителствата, във връзка с разпространението на COVID -19. Хиляди мероприятия са отложени или са напълно отменени. Дори след като държавите започнат да отпускат наложените превантивни мерки и да възвръщат нормалния ритъм на икономиката и бизнеса, масовите събирания и събитията ще бъдат сред последните, които ще се върнат към обичайния си начин на работа. Също така, събитията ще трябва да приемат изцяло новата реалност като вземат предвид здравето на организаторите, персонала и посетителите. Професионалистите в сферата смятат, че има няколко различни сценария по които нещата могат да се развият – „По-оптимистичните възгледи са, че след месеца на изолация, хората ще имат нуждата от социален контакт, масови събирания, бизнес, спорт, забавление и събития. Посещаемостта ще се покачи значително, следвайки нуждите на хората, които се опитват да компенсират изпуснатите възможности по време на COVID-19.“


 


Споделя Дан Фироиу, изпълнителен директор на Coco Agency, водещ промоутър и ивент организатор на Балканите, Централна и Източна Европа и Близкия изток. „Въпреки това, по-реалистично e да очакваме хората да бъдат много внимателни в идните месеци и че предпазването на здравето ще остане основен приоритет“  допълва Фироиу. Според него, в тази ситуация, способността на ивент организатора да предостави безопасна околна среда и създаването на успешна комуникацията с публиката, ще определи развитието на дадено събитие. През март 2020, СЗО (Световната здравна организация) публикува документ с „Основни препоръки за планиране на масови събития в контекста на COVID-19“, в който се изброяват необходимите предпазни мерки, които ивент организаторите трябва да вземат предвид при планирането на техните събития, с цел изграждането на безопасна среда за тяхната публика. „Важно е ивент организаторите да дефинират предпазните мерки които ще предприемат, както предварително, така и по време на събитието и след него“, пояснява Дан Фироиу.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби