За актьорските не мога да се сетя да има друг, от когото човек може да научи повече, твърди за Стефан Данаилов Порязов

Свързани новини

03.05.2022 15:00

Ст. Данаилов ми бе духовен баща: Антон Порязов

Видян 1521 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Нарекохме Ви най-якия български актьор, но можете да бъде представен и като възпитаник от последния клас в НАТФИЗ на Стефан Данаилов - кой най-ценен урок Ви преподаде той?





Най-ценни бяха неговите житейски уроци. За актьорските не мога да се сетя да има друг, от когото човек може да научи повече. Най-общо мога да кажа, че винаги е искал да бъдем естествени, да не преиграваме: да, може би всеки обучава студентите си на тези неща, но обяснени от него те имаха друга енергия, друга харизма. В чисто човешки план съм получил много за личните взаимоотношения. Нашите бяха бащинско - сински.





Какво имате предвид?





Беше ми като духовен баща. Бях отговорник на класа ни - неговия клас. Допитвах се за всичко. Особено професионално. помня, че ме бяха ангажирали за водеща роля в сериал по Нова с американски продуценти от Лайънсгейт, участваше и Канал +. Името беше Ускорение. Обадих се на Мастера, питах го дали да приема, каза ОК, само да не пречи на следването при него.


 


 


Жалкото е, че проектът не стана - продуцентите се скараха. Няма да забравя и, когато излезе книгата на Георги Тошев за Стефан Данаилов, как трима души от класа трябваше да му я четем: плакахме, смяхме се, не може да се опише онова усещане, което изпитахме заедно тогава. Веднъж за негов рожден ден му подарих шал - той много ги обичаше. Уж не обърна внимание, а един ден се появи на репетиция с подарения от мен шал и даже, говорейки за друго, по едно време каза: "Антоне, ни виждаш ли, че съм с твоя шал", след като ми се беше нещо карал.





Неотдавна се разбра, че филм с Ваше участие, продуциран от Уорнър и Лайънсгейт ще обиколи световните екрани, лондонските агенти ли Ви намериха място в проекта?





Не, снимахме с български екип. Имам няколко сцени. Досега съм работил в повече от десет чужди продукции, като бих отбелязал Дъ Кър 2 на Юнивърсъл, където ролята ми е на разследващия полицай Петров, който е руснак, играем с Гранд Бауър от сериала Изгубени. Това го казвам, защото повечето хора у нас ме разпознават като инспектор Стоев от Под прикритие. Напвих 23 серии в поредицата Ние, нашите и вашите на Нова. Сега предстои да се излъчи пак по този канал участието ми в сериал, който вече върви там. Мнозина ме свързват и с Маскираният певец или като водещ на Тотото. На 2-3 юли ще водя Аниме'с Уърлд Сирис.





Защо пренебрегвате театъра за сметка на киното и телевизията?





Така се случи. Не играя в театъра. Животът ме насочи към киното и телевизията.





Не се ли страхувате като свободен артист, защото театрите все пак осигуряват, макар и мизерен "щат"?




Винаги се чувства една несигурност но тя ме държи буден, кара ме да не спирам, да бъда деен. Човек се развива най-добре извън зоната на комфорт. Сигурността го кара да се чувства ленив. Аз съм неспокоен дух. Тръпка е!





В социалните мрежи сте най-популярен с култа към спорта, нарочно ли създавате такъв имидж?





Спортът ми е втора природа. 5-6 години съм играл футбол в ЦСКА, но контузия на коленете ме извади от играта за младежкия представителен тим. От малък и до ден - днешен практикувам карате - помага ми за каскади в киното, но ходя и на специализирани трениворки за тях. Сребърен медалист съм на републиканско първенство по тенис на маса.


 


Преди Под прикритие, покрай подготовката, се влюбих и в стрелбата. Ходя на конна езда и на планинско катерене. Основното обаче ми е фитнесът и кросфитът вече над 20 години, паралелно с другите спортове. Един приятел от квартала ме заведе в една зала и аз останах да тренирам в нея до днес. Фитнесът ми стана начин на живот. Даже съм и рекламно лице на Power2GO, така че някой би казал, че съм го превърнал и в бизнес. За рекламата на Нисан не го казваха, ако мога да се пошегувам. Мисля, че само водните спортове са ми малко чужди - плувам, но нищо повече.





Как станахте един от малкото български актьори с английски агенти?




Една от най-добрите ми приятелки живее в Англия и така се свързах с бутиковата актьорска агенция D&A мениджмънт. Одобриха ме. Направили сме над 25 кастинга за година и половина, предимно онлайн. Най-интересните бяха за сериал с Том Круз и британски игрален филм, както и за световни реклами.



Какво още Ви се прави в професията?



Ами, като ме пишете "най-якия актьор", пък и още върви по кината филмът на Ники Илиев Завръщане 2, където съм кикбоксьор, трябва да кажа, че съм напълно готов за Ергенът 2, който, както писахте, предстои да се снима на още по-хубаво място след успеха на първия сезон.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

водолей