Свързани новини

23.03.2009 08:24

"Сребърни криле" направиха 3-часов концерт под снега

Видян 2549 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над 2000 души се събраха снощи на площад Велбъжд в Кюстендил, за да слушат легендарната група „Сребърни криле”, съобщиха за БГНЕС от общината.


Музикантите започнаха първото си голямо турне след дълги години пауза в кариерата им именно от Кюстендил. Три часа под непрестанен дъжд и сняг кюстендилци аплодираха Владо Калембер и групата му. На площада в Кюстендил се стекоха заклети фенове на „Сребърни криле” не само от града и района, но и от цяла България.
Независимо от лошото време и 60 см. снежна покривка да гледат грандиозния концерт придойдоха и верни почитатели на групата от Сърбия, Македония и Хърватия.
Разноезичната публика пя в един глас часове наред под дъжда, заедно с балканските музикални звезди. Такова шоу стана и когато по покана на кмета Петър Паунов в Кюстендил гостуваше и култовата за поколения българи група „Биело дугме”, когато също беше дъждовно и студено. Хърватски и македонски медии пратиха свои екипи да заснемат концерта и да го излъчат в родината си. Както на всеки концерт „Зона 50 – без визи”, които се организират по инициатива на кюстендилския кмет от 2007 година насам, и този път музиката прескочи границите. Не спря ентусиазма на музикантите и публиката нито 30-часовият сняг, който за валя в деня на астрономическата пролет, нито дъждът. Още първата песен, която изпяха „Сребърни криле” – Пружи ми руко као брат о брат, вдигна температурата на площада в най-снежния пролетен ден на България, в какъвто се превърна празникът на Кюстендил.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

водолей