Bulgaria Tattoo Expo

Свързани новини

04.09.2023 13:33

София става столица на татуировките

Видян 1987 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Остават по-малко от две седмици до най-значимото и голямо събитие за татуировки и алтернативна култура на Балканите. Bulgaria Tattoo Expo ще събере едни от най-добрите артисти от България и света за осма поредна година на 16 и 17 септември в зала 3 на НДК.   


   Над 180 артисти, чиито творби ще бъдат оценявани от журито, което тази година е в забележителен състав, а именно – един от най-старите майстори на татуировки в България – Роман Тодоров, добре познатият в цяла Европа като артист и жури Бартез и международният татуист с над 25 години опит Costi Azoitei. Специално за Bulgaria Tattoo Expo от Италия ще долети един от най-уважаваните и опитни майстори на татуирането – Роман Тодоров.


Творческият път на Роман започва още на 3-годишна възраст, минава през Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров“ и Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий“, където завършва специалност „Изобразително изкуство“. Той започва да татуира благодарение на негов приятел, практикувайки върху себе си и баща си, заедно с когото по това време изработва първата си машинка за татуиране. Вдъхновява се от европейското изкуство и Ориента, които стоят в основата на работата му. До него като член на журито ще застане още един българин, познат в цяла Европа – Бартез!


С участието си в различни международни конвенции и като артист, и като жури, Бартез е сред татуистите, чиито творби пишат историята на това изкуство в България. Предпочитаните от него стилове са японски (japanese), американски традиционен (american traditional) и неотрадишънъл (neotraditional).


Третият член на журито е международно признатият артист с над 25 години опит – Costi Azoitei. Със сериозен опит и като участник (18 години), и като съдия в конкурси по целия свят (12 години), Costi идва в България, за да даде своята професионална оценка на всички татуировки, направени по време на осмото издание на Bulgaria Tattoо Expo. Журито ще оценява всички участници в няколко категории в различните дни на събитието. В събота татуистите могат да се включат в конкурсната програма в следните направления: „Монохромна", „Цветна", „Авангардна", „Неотрадиционна“, „Летъринг“, „Най-доброто от събота“, а в неделя: “Традиционна“, „Японска/Ориенталска“, „Реализъм“, „Фентъзи“, “Колаборация”, “Най-доброто от неделя”.


В края на неделния ден ще стане ясно кой ще получи най-голямото признание от събитието в категория “Най-добро от Bulgaria Tattoo Expo” - в нея се състезават победителите в “Най-добро от събота” и “Най-добро от неделя”Така посетителите ще имат възможност да видят на едно място най-доброто от света на татуировките и ако все още не са избрали артиста за своя мечтан проект, да го направят на място. От друга страна събитието ще се превърне в център за обмяна на опит на професионалисти от цял свят. За целта в рамките на Bulgaria Tattoo Expo ще се проведе и специалният семинар „Душа и тяло“ с лектори Катерина Бояджиева и Павел Калоянов – Епик.


В продължение на два дни (14 и 15 септември) те ще споделят техники, тайни и подходи, които използват в процеса на татуиране. Осмото издание на Bulgaria Tatto Expo ще предложи на посетителите си и впечатляваща и разнообразна развлекателна програма, която включва огнено и фрийк шоу, пол денс, тату куиз и тематично стендъп комеди в изпълнение на Филип „Къдравия“ от Inside Joke. През останалото време посетителите ще могат да се наслаждават на вкусна храна, освежаващи напитки и приятна музика, както и да пазаруват от най-различни творци и магазини.



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

лъв