София Прайд 2024

Свързани новини

02.02.2024 14:09

София Прайд 2024 ще се проведе на 22 юни

Видян 2496 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

София Прайд 2024, най-голямото събитие в защита на човешките права в България, ще се проведе на 22 юни. Локацията ще бъде обявена на по-късен етап.


Фокусът на тазгодишното издание ще бъде ролята на ЛГБТИ+ хората в България за развитието на българското общество. Сцената на София Прайд отново ще даде възможност на млади артисти от общността да се изявят и да пеят пред хиляди, заедно с едни от най-големите звезди на българската музика.


„София Прайд ще се проведе за 17-та поредна година. Извървяхме много път заедно, постигнахме важната законодателна промяна в Наказателния кодекс, разбирането към проблемите на общността расте, все повече и повече хора са открити и това променя възгледите. Но голяма част от проблемите на ЛГБТИ+ хората в България остават нерешени. Най-важният сред тях - юридическото регулиране на еднополовите партньорства, което ще продължи да бъде фокус в работата ни през следващите години, както и на това издание на Прайд“, сподели Симеон Василев от организационния комитет на София Прайд.


Миналогодишното издание събра хиляди българи на мирно шествие в центъра на София. Акцент на събитието бяха 11 български семейства, които застанаха с имената, лицата и историите си зад каузите и целите на София Прайд. В продължение на няколко месеца кампанията “Нашето семейство ви кани на София Прайд 2023” насочи вниманието към нуждата от подкрепа в семейната среда, която е изключително важна за ЛГБТИ+ българите.


София Прайд се организира от фондация GLAS, съвместно с фондациите Bilitis, ЛГБТИ Действие и Български хелзинкски комитет. Събитието през 2023 беше подкрепено от Български фонд за жените, Посолство на САЩ в България, Посолство на Австралия, Absolut, Accenture, Delinian, Draft Kings, EY, Fashion Days, HP Enterpise, Ingram Micro, Mastercard, Progress, Paysafe, Sutherland, Walltopia и WorkNomads LAB Hotel.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион