ШКОЛАТА КАБАИВАНСКА

Свързани новини

05.05.2023 14:41

Школата Кабаиванска с оперна Гала в Академия Санта Чечилия в Рим

Видян 2271 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 Concerto di Belcanto с артисти от майсторските класове на Райна Кабаиванска в Нов български университет се състоя в Академия Санта Чечилия на 3-ти май. Александрина Михайлова, Аида Паску, Божидар Божкилов, Джузепе Инфантино и Хе Канг в акомпанимент на маестро Паоло Андреоли и пред взискателния поглед на Райна Кабаиванска представиха арии и ансамбли от големи оперни произведения.


Концертът се организира от Ротари Италия 8020 и Нов български университет и е с благотворителната кауза за подпомагане на млади оперни певци от Школата на Райна Кабаиванска. Сред официалните гости бяха д-р Георги Текев, изпълнителен директор на Нов български университет и партньор на Кабаиванска в нейните образователни и артистични проекти, настоящият и бившият управители на Ротари клуб – региони Лацио и Сардиния г-н Гуидо Франческети и г-н Франческо Мартино де Карлес, ДГ на Ротари България г-н Христо Михайловски, представители на дипломатическия корпус, ръководството на Академия Санта Чечилия.



Събитието е част от проекта “Creative UE Opera out of Opera 2” на Академията, съвместно с Ротари Италия 8020 и Нов български университет. Като специален поздрав към Райна Кабаиванска беше излъчено изпълнение от неин концерт в Академия Санта Чечилия през 1998 г., което развълнува публиката и тя бурно го аплодира.



Това е втори концерт на Школата Кабаиванска за 2023 г. на голяма световна сцена. През февруари състав от артисти на Школата спечели възторга на парижката публиката в Опера Бастий.


През септември нови кандидати за Школата Кабаиванска традиционно ще се съберат в София. XXIII Международен майсторски клас на Райна Кабаиванска и Нов български университет ще започне с прослушване на 18-ти септември и ще завърши с Галаконцерт на 8-ми октомври в Софийската опера и балет. По време на класа Райна Кабаиванска ще избере състав за централните роли в операта „Аида“. Спектаклите в Софийската опера и балет ще бъдат през февруари 2024 г. в рамките на проекта на НБУ „Школата Кабаиванска на голямата оперна сцена“ с подкрепата на Фантастико груп и Столичната община.


Майсторският клас е част от Календара на културните събития на Столичната община.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

везни