Сериални бг звезди обиколиха Германия с пиеси

Свързани новини

19.03.2024 15:45

Сериални бг звезди обиколиха Германия с пиеси

Видян 1497 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Арт Театър” Берлин започна мащабна културна програма насочена към българите в чужбина. Тя включва театрални спектакли по текстове на изключителния драматург Яна Борисова, съпътствани от образователни и творчески срещи с артистите участващи в различните постановки. Всички български училища извън страната са основен приоритет на тази инициатива.

На 15-ти март започна турнето на “Арт Театър” Берлин, в което всички българи, които живеят в чужбина могат да се срещнат и насладят на съвременната българска драматургия в изпълнение на едни от най-добрите актьори в България.

Няколко спектакъла по текстове на изключителната Яна Борисова обиколиха Германия. В Мюнхен „за любовта…и Най-смешната нощ“ взриви залата на гимназията “Вили Граф” и доказа, че не случайно билетите за тези представления се разпродават за дни. Александър Сано, Лилия Маравиля, Петър Антонов и Яна Борисова споделяха от сцената тайни и откровения за любовта по начин, по който никой досега не е правил, под нестихващите смях и аплодисменти на публиката, която не искаше да се раздели с актьорите дълго време след края на представлението.

На следващия ден турнето продължи в Нюрнберг и Берлин, където бяха представени спектаклите „за любовта…и Най-смешната нощ“ и „ Място наречено другаде“ (с награди “Икар” и “Аскеер” за 2023 г.) с участието на великолепните Боряна Братоева и Петър Антонов.

Докато публиката в “Пфеферберг” театър в Берлин на крака аплодира повече от 15 мин изпълнението на любимите си артисти, в Нюрнберг преди представлението, към актьорите се присъедини и Петър Дочев. Там трупата проведе емоционална среща с децата от българското училище, в която актьорите разказваха за личните си избори на професия, смисъла на изкуството и любовта към театъра.

Тези срещи са част от програмата за разпространение на българската култура на Арт Театър Берлин и всички български училища в Европа могат да преживеят това, което изживяха децата в Нюрнберг.

На 17-ти март във Франкфурт към актьорския състав се присъедини и Дарин Ангелов и заедно с колегите в зала “Заалбау” отново се случи една незабравима и емоционална театрална нощ, която отново доказа, че българският театър и драматургия са уникални емоционални посланици и пазители на националната ни и европейска идентичност.

Първата част на турнето за български театър и драматургия завърши в София на 18-ти март с представлението „Нощните Рицари“, в което изключително талантливите млади актьори отново вдигнаха цялата зала на крака, изричайки текстове за любов.

Турнето на “Арт театър” Берлин ще продължи до края на годината и ще обхване голям брой градове и български училища в цяла Европа.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог