В плен на снега

Свързани новини

19.09.2023 13:29

Сатирата стартира сезона с В плен на снега

Видян 753 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


На 21 септември от 19:30ч. е първата премиера в Сатиричния театър "Алеко Константинов", на чиято сцена ще се играе постановката "В плен на снега". Това е история, която показва как "Снегът затрупва всичко - и минало, и настояще". " „ В плен на снега“ на Питър Куилтър ме привлича с комедията и драмата в срещата на Питър и Джудит в снежната буря на нощта.


Объркаността и вятърът на живота  им ги запокитва един в друг, за да се забъркат в трудната, желана и нежелана взаимност, в изпитанието да откриеш другия, да го допуснеш в себе си, да си признаеш липсата на съвършенство, късмет, да не премълчиш пропуснатите влакове… Снегът  затрупва всичко - и минало, и настояще. В плен си на лошото време. Но то ли единствено е виновно за това, че си преглътнал липсата на радост? Остава неясното утре. Върху него тегнат забрани, ограничения, предупреждения, страхове…


Трябва да устоиш в смешно-тъжната игра на опознаването и близостта. Винаги има една врата, която чака да я отвориш, но трябва да поискаш, да издържиш, да приемеш и себе си. Затвори очи и се виж… с очите на несъвършенството. Ти


си това, което си. И това е най-хубавото!  Авторът Питър Куилтър е изключително интересен. Това е третият текст, който през последните няколко години е от него. Единият е с Маргарита и се казва "Шоуто на Сюзън". Другият е един текст, който направих в бургаския театър". "Плен на света" е прекрасен текст за много интересни, предизвикателни, за блестящи актьори. Една история за един мъж и една жена в снежна виелица, която ги свързва поради случайност", споделя режисьорът Николай Ламбрев. В главните роли влизат обичаните български актьори Маргарита Хлебарова и Теодор Елмазов, а хореографията е дело на Чайка Петрушева.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

рак