06.03.2018 13:03

Само 26,5 млн. души гледаха Оскарите

Видян 1194 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-голямата вечер на Холивуд -церемонията за наградите Оскар, е все по-малко атрактивна за телевизионните зрители. Аудиторията намалява за четвърта поредна година, според данните на Nielsen, като спада до най-ниското досега ниво от 26,5 милиона зрители. Това е спад с близо 20% спрямо миналата година. През 2008 г. зрителите са били 32 милиона души.


Силният спад в гледаемостта на 90-те Награди на академията може отчасти да се отдаде на предизвикателството, пред което са изправени всички големи телевизионни събития: появата на онлайн видео стрийминг. С толкова много опции за програмиране дори и най-гледаната развлекателна програма на годината, вече не е автоматичен избор по подразбиране за зрителите. По-младите зрители също показват тенденция да гледат най-важните телевизионни събития на социалните медийни платформи, отколкото да гледат програма в реално време по телевизията.


Церемонията за наградите Оскар не са единствената програма, засегната от промените в навиците за гледане. Аудиторията на наградите Грами на CBS намаля с 24% през тази година до 19,8 милиона зрители - най-ниското ниво за девет години, докато телевизионното предаване NBC на Super Bowl LII падна с 7% до 103,4 милиона зрители, което е най-ниското от 2009 г. насам.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

стрелец