В деня на сватбата си с принц Уилям Кейт Мидълтън взема назаем от кралица Елизабет тиарата с ореол на Cartier. Деликатното изделие от диаманти и платина допълваше идеално нейната емблематична рокля Alexander McQueen.

Свързани новини

25.07.2022 10:47

Само 11 пъти Кейт е слагала корона

Видян 1620 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Една от най-хубавите страни на това да се ожениш в кралското семейство несъмнено е да вземеш назаем бижута от огромната колекция на кралица Елизабет. През десетилетната си кралска кариера херцогинята на Кеймбридж е носила публично три различни корони общо 11 пъти: Cartier Halo, която носеше на сватбения си ден; Lotus Flower, която беше една от любимите на принцеса Маргарет; и Lover's Knot, която е свързана с покойната свекърва на Кейт, принцеса Даяна. Вижте случаите, в които Кейт е носили короната:


1 април 2011 г
Кралска сватба - процесия с карета до Бъкингамския дворец и отпътуване


В деня на сватбата си с принц Уилям Кейт Мидълтън взема назаем от кралица Елизабет тиарата с ореол на Cartier. Деликатното изделие от диаманти и платина допълваше идеално нейната емблематична рокля Alexander McQueen.

Въпреки че Кейт все още не е носила тиарата публично в годините след сватбата си, любителите на бижута се надяват да я видят отново, тъй като тя има богата кралска история. Връхната част на часовника датира от 1936 г. , когато е изработена от Cartier. Първоначално то е било собственост на херцогинята на Йорк Елизабет (бъдещата кралица майка), но на 18-ия ѝ рожден ден е подарено на бъдещата кралица Елизабет II.


2 октомври 2015 г




Държавно посещение на президента на Китайската народна република - ден 2


Кейт отново носи диадемата с лотосово цвете през октомври 2015 г. на държавен банкет в чест на президента на Китай Си Дзинпин. По този повод тя съчетава искрящия топер с яркочервена рокля.


 


3 декември 2015 г




Годишният дипломатически прием в Бъкингамския дворец


Фотографите невинаги са допускани до годишните дипломатически приеми в Бъкингамския дворец, така че понякога единствените снимки на херцогинята на Кеймбридж, които виждаме на тези събития, са направени през прозореца на колата ѝ, когато пристига и напуска партито. На тази снимка от 2015 г. внимателното око едва различава ръба на диадемата "Любовен възел" - едно от любимите бижута на принцеса Даяна.


 


4 декември 2016 г



Дипломатически прием в Бъкингамския дворец

За втори път Кейт носи възела на влюбените публично през декември 2016 г. на годишния дипломатически прием в Бъкингамския дворец. Предвид факта, че покойната ѝ свекърва принцеса Даяна често е носела диадемата, тя очевидно има сантиментална стойност за херцогинята на Кеймбридж, но също така има и забележителна кралска история. Понякога наричана "Влюбеният възел на Кеймбридж", диадемата всъщност е копие на по-ранна кралска бляскава украса.

Диадемата, която Кейт носи, е създадена за кралица Мери през 1913 или 1914 г. от къща Гаран от перли и диаманти, които вече са били собственост на семейството ѝ. Тя го прави по модела на украшението за глава на баба си принцеса Августа Хесенска - оригиналната диадема "Любовен възел" на Кеймбридж, за която се смята, че понастоящем се съхранява в неизвестна частна колекция.


 


5 юли 2017 г




Държавно посещение на краля и кралицата на Испания - ден 1


До юли 2017 г. беше ясно, че "Влюбеният възел" се превръща в една от любимите диадеми на Кейт. На снимката тя носи елечето с дълбока рокля Marchesa в руж и колие с рубини и диаманти за държавна вечеря.



6 декември 2017 г




Дипломатически прием в Бъкингамския дворец


През 2017 г. Кейт отново избира диадемата "Любовен възел" за годишния дипломатически прием в Бъкингамския дворец. Тази година тя го съчетава с диамантено колие и обеци с диаманти и перли.


 


7 октомври 2018 г




ВЕЛИКОБРИТАНИЯ-НИДЕРЛАНДИЯ-РОЯЛС


На държавния банкет в чест на крал Вилем-Александър и кралица Максима на Нидерландия Кейт съчетава "Любовен възел" с ледено синя рокля, сватбеното колие на кралица Александра и новия си кралски орден.


 


8 декември 2018 г




Херцогът и херцогинята на Кеймбридж присъстват на вечерен прием за членовете на дипломатическия корпус


В края на 2018 г. Кейт носеше диадемата "Любовен възел" на ежегодния вечерен прием за членовете на дипломатическия корпус в Бъкингамския дворец. За щастие фотографите бяха допуснати вътре, за да заснемат този образ на Кейт с диадема и блестяща рокля на Jenny Packham. Визията беше допълнена от бляскав съединител, перлени обеци и жълт орден на кралското семейство.



9 юни 2019 г



Държавно посещение на президента на САЩ Тръмп в Обединеното кралство - ден първи


За банкета в чест на държавното посещение на президента Тръмп в Обединеното кралство херцогинята на Кеймбридж заложи на любимата си диадема, за да придаде блясък на тоалета си. Тя съчетава "Любовен възел" с обеци с ресни от сапфир и диамант на кралицата майка и с новия си кралски викториански орден.



Снимки: Getty



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

везни

Днес може да се наложи да вземете трудни решения

Днес може да се наложи да вземете трудни решения,