Свързани новини

02.09.2011 16:01

Рупърт Мърдок отряза сина си за наследник

Видян 1397 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американският медиен магнат Рупърт Мърдок обяви кой ще го наследи на поста изпълнителен директор на новинарската империя News Corp., съобщи днес агенция Reuters. Изненадващо се оказа, че вместо сина му Джеймс, управлението ще поеме партньорът му лейтенант Чейси Кери. След избухването на скандала с подслушванията във Великобритания, Мърдок призна, че проблемите са повлияли и на кариерните амбиции на най-младия му син.


"Чейс ми е партньор и ако нещо се случи с мен, съм сигурен, че той ще поеме нещата веднага", каза Рупърт Мърдок. Въпреки че News Corp. често е заявявала, че има план за наследяването на управлението, компанията никога не е назовавала категорично кой ще бъде изпълнителен директор след 80-годишния австралиец. Той самия наследи медийния бизнес от баща си още в края на 1960 - те години и се очакваше компанията да продължи като семеен бизнес.


Миналия месец в показанията си пред британския парламент по делото "Нюз оф дъ Уърлд", Мърдок потвърди, че някое от децата му ще го наследи. До скоро именно най-малкият му син Джеймс се спрягаше за бъдещ изпълнителен директор на News Corp., след като беше повишен до зам.-оперативен директор през март тази година. В неговите отговорности влизаше и бизнесът във Великобритания.


 


Все пак възможността за 38-годишния Джеймс Мърдок да стане изпълнителен директор на News Corp. не е напълно изчезнала, коментира агенцията. Рупърт Мърдок, както и Чейс Кери заявиха, че имат пълно доверие на Джеймс и оставят вратата пред него отворена, някой ден да оглави медийната империя на баща си. Мърдок Старши каза още, че засега няма планове да се оттегля въпреки скандала с подслушванията. "Надявам се мястото ми да не стане вакантно в близкото бъдеще", каза той.



Етикети
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец