Съюзът на артистите обяви номинациите за постижения в театралното изкуство

Свързани новини

10.02.2022 15:52

Раздават Икарите на церемония в Народния Театър

Видян 851 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съюзът на артистите обяви номинациите за постижения в театралното изкуство. Носителите ще бъдат оповестени по традиция на 27 март на церемония в Народния театър. По четири номинации за наградите Икар получиха Младежкият и Пловдивският театър, Народния бе споменат в две категории.


 


Сред номинираните за Водеща мъжка роля са Владо Карамазов за Кандидатът в Опашката от Захари Карабашлиев и Камен Донев за Сирано дьо Бержерак в Сирано дьо Бержерак и Александър Митрев за Бартълби с режисьор Марий Росен. При жените надпреварата ще е между Ива Тодорова, Койна Русева и Маргита Гошева. При режисьорите надпреварата ще е между Николай Поляков за Майсторът и Маргарита в Младежкия театър, Стайко Мурджев за Окротяването на опърничевата в Пловдивския театър и Стоян Радев за Ива е онлайн в театър 199.


 


Специалната награда за Чест и Достойнство ще получи актьорът Симеон Алексиев, наградата за Изключителен принос към българския театър е за режисьора Асен Шопов, а за Изключителен принос към музиката, наградата ще бъде присъдена на Мими Николова



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв