Свързани новини

01.12.2023 13:32

Принц Хари срещу принц Уилям - хронология на враждата от "отблъскването на тийнейджърския колеж до жестокия бой"

Видян 3082 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отношенията между принца на Уелс и по-малкият му брат принц Хари никога не са били по-лоши.

Но това не е вражда, която се е случила за една нощ. Лошата кръв е кипяла от години след добре документирани ревности и неразбирателства, които се засилиха с появата на съпругата на Хари - Меган. Нещата само се влошиха, след като двойката се оттегли като работещи кралски особи и се нахвърли върху кралските си роднини в документален сериал по Netflix, последван от мемоарната книга на херцога "Spare".


А сега новата книга на кралския автор Омид Скоуби "Краят на играта" изглежда ще увеличи още повече дистанцията между двамата братя, като в нея има сензационни твърдения за предполагаемия темперамент на Уилям и изтичането на истории. Тук The Mirror разказва какво точно се е случило, за да се превърнат някога неразделните братя във врагове...


 Септември 1998 г.: "Уилям пренебрегва Хари в Итън

В мемоарната си книга "Spare" Хари твърди, че Уилям се е стремял да създаде дистанция между тях още в гимназията. Когато се присъединява към по-големия си брат в елитния пансион "Итън Колидж", Хари твърди, че Уилям му е казал да се преструва, че не се познават, и твърди, че по-големият му брат "мрази, когато някой направи грешката да ни смята за обща работа". Хари описва как е искал да споделя нещата с брат си, който според него е изглеждал "безразличен" към него.


 
Януари 2005 г.: Скандал с нацистки костюми

Според Хари именно Уилям и Кейт, която по това време е новата приятелка на бъдещия крал, го насърчават да облече прословутата вече униформа на маскарадно парти. Въпреки че според херцога именно тяхното насърчение го е накарало да избере костюма, той се е сблъскал с ответната реакция сам - и това го е изпълнило с "бездънна самоомраза".

В пасажа в мемоарите си той описва и как се примирява с идеята, че Кейт може да отнеме времето на по-големия му брат, като си представя бъдещите хубави моменти, които всички ще споделят заедно.


 Ноември 2010 г.: Годежът на Уилям е новина за Хари

През ноември 2010 г. беше обявено, че Кейт и Уилям ще се женят, но това беше новина за Хари. В "Резервен" той опроверга твърденията, че е дал на по-големия си брат годежния пръстен на покойната им майка, за да го използва, за да предложи на Кейт Мидълтън, като определи тази история като "абсолютна глупост".
138437485146

След обявяването на годежа на сегашните принц и принцеса на Уелс през ноември 2010 г. беше съобщено, че Хари е споделил "нежен момент" с по-големия си брат, преди да се ангажира с Уилям. Но Хари заяви, че това не е било така, и заяви, че дори не е знаел, че брат му планира да коленичи.

По думите на принца той е разбрал за годежа на Уилям от вестниците, въпреки че наскоро са прекарали заедно пътуване в Лесото. Той пише: "Скоро след като се върнахме във Великобритания, дворецът обяви, че Уили ще се жени. Ноември 2010 г... Новина за мен. През цялото това време, прекарано заедно в Лесото, той никога не беше споменавал за това.


 "Вестниците публикуваха витиевати истории за момента, в който разбрах, че Уили и Кейт си подхождат, за момента, в който оцених дълбочината на любовта им и затова реших да подаря на Уили пръстена, който бях наследил от мама, за легендарния сапфир, за нежния момент между братята, за момента на сплотяване и на трима ни, и абсолютни глупости: нищо от това не се случи. Никога не подарих на Уили този пръстен, защото не беше мой за подаряване. Той вече го имаше. Беше го поискал след смъртта на мама, а аз бях повече от щастлива да го пусна."



Лято 2013: Уилям "ревнува" от новия проект на Хари

Когато Уилям щеше да става баща, Хари се зае с нов собствен проект - игрите Invictus. В мемоарите си обаче той обвинява по-големия си брат, че е реагирал със завист и с признаците на "съперничество между братя и сестри", когато му е разказал за новото благотворително начинание. Той също така твърди, че когато в края на 2015 г. се е включил в усилията за предотвратяване на незаконното бракониерство в Африка, брат му е реагирал, като е казал, че "Африка е неговото нещо".

Лято 2016 г: Хари представя Меган


Въпреки че той вече беше представил новата си приятелка Меган на братовчедка си Юджини, когато призна на брат си и снаха си, че има връзка, те реагираха с шок и радост и казаха на Хари, че са огромни фенове на телевизионния сериал, в който тя участва - "Костюмари". Хари заяви, че очаква с нетърпение предстоящите преживявания, които двамата с Меган ще споделят с Уилям и Кейт, но брат му го предупреди да не бърза.

През октомври 2016 г. Меган се срещнала с Уилям за първи път, обяснява Хари в мемоарите си, и бързо го прегърнала - нещо, което според него накарало Уилям да отвърне. Хари обяснява това с културен сблъсък и отбелязва, че брат му искрено му е казал, че се радва за него и новата му връзка, която по същото време става публично достояние.


Ноември 2016 г.: "Скандал заради изявлението на Хари в защита на Меган

През ноември 2016 г. Хари публикува силно формулирано изявление относно негативните реакции, с които се сблъсква Меган, след като връзката им е станала публично достояние - нещо, което според него в мемоарите му е разгневило изключително много баща му Чарлз и Уилям.
138437485146

Той написа: "Па и Уили бяха вбесени. Дадоха ми да си избия ухото. Изявлението ми ги накара да изглеждат зле, и двамата казаха: "Защо, по дяволите? Защото никога не биха пуснали изявление за своите приятелки или съпруги, когато са били тормозени".


Есен 2017 г. - Уилям предупреждава Хари да не се жени за Меган

В мемоарите си Хари разказва, че брат му го е посъветвал да се откаже от плана си да предложи брак на Меган, като по-големият му брат го е предупредил да не действа прекалено бързо.

След година съвместен живот Хари е бил готов да падне на едно коляно, което според Спар не се е харесало на по-големия му брат. Твърди се, че той бил "притеснен" и казал на по-малкия си брат, че отива "твърде далеч". Хари пише: "Прекалено бързо е, каза ми той. Прекалено бързо. Всъщност, той доста ме обезсърчи, че изобщо се срещам с Мег.

"Един ден, когато седяхме заедно в градината му, той ми предсказа множество трудности, които мога да очаквам, ако се завържа с "американска актриса" - фраза, която той винаги успяваше да накара да звучи като "осъден престъпник". Според автора Омид Скоуби сватбата бележи началото на една по-далечна глава в отношенията на братята.



Юни 2018 г.: Фабричната четворка се опитва да закърпи положението

Хари заяви, че той и Меган са били поканени в дома на Уилям и Кейт в опит да изградят мостове след сватбата. Докато бил там, Хари твърди, че брат му изгубил самообладание и посочил Меган в лицето, след като тя заявила, че Кейт има "бебешки мозък".

Скоуби съобщава в книгата си "Краят на играта", че Чарлз се намесил по време на празничния сезон през 2018 г., за да се опита да възстанови отношенията между двамата братя, и посъветвал Уилям да покани Меган и Хари в Анмър Хол - неговия дом в Норфолк - за коледния период. Съобщава се, че Уилям го е направил, но според Скоуби "лепенката не е издържала дълго".
Началото на 2019 г.: Братята се сбиват

Принц Хари твърди, че брат му го е хванал за яката и го е повалил на пода в кавга след разгорещен спор за Меган. През 2019 г. херцогът на Съсекс твърди, че е имал конфронтация с по-големия си брат в дома си в Лондон, в резултат на която е имал порезни рани и драскотини по гърба.

Твърди се, че сегашният принц на Уелс е пристигнал в дома на Хари в Нотингам Котидж, за да разговарят за връзката си, която вече е "гореща", като в кавгата двойката е крещяла един върху друг. След това Хари отхвърлил твърденията на брат си, че се опитва да му помогне, и отишъл в кухнята, където, както се твърди, му казал: "Уили, не мога да говоря с теб, когато си в това състояние".


Той твърди: "Той остави водата, нарече ме по друг начин и се нахвърли върху мен. Всичко стана толкова бързо. Много бързо. Хвана ме за яката, скъса огърлицата ми и ме повали на пода. Приземих се върху купата на кучето, която се счупи под гърба ми, а парчетата се врязаха в мен.

"Лежах там за момент, зашеметена, после се изправих на крака и му казах да се маха". Съобщава се, че принцът на Уелс е помолил брат си да не казва на Меган за конфронтацията в последствие, в резултат на което Хари е казал: "Искаш да кажеш, че си ме нападнал?", на което той отговорил: "Не съм те нападнал, Харолд."

Хари заяви, че не е казал веднага на съпругата си за инцидента, но по-късно тя е забелязала "драскотини и синини" по гърба му. Твърди се, че по време на спора Уилям е нарекъл Меган "трудна", "груба" и "избухлива" - коментари, които според по-малкия брат са папагал на "разказа в пресата" за съпругата му.

Октомври 2019 г.: Различни пътища


По време на интервю за ITV Хари призна, че двамата с брат му "в момента вървят по различни пътища", след като в пресата се появиха спекулации относно състоянието на връзката им, въпреки че херцогът заяви, че обича брат си "силно". През януари 2020 г. Съсекс обявиха намерението си да се оттеглят като работещи на пълен работен ден кралски особи, за да създадат по-скоро хибриден режим.


Малко след това Уилям е цитиран от Sunday Times да казва: "През целия ни живот съм държал ръката си около брат ми и вече не мога да го правя; ние сме отделни личности".

По-късно същия месец е обявено, че няма да има хибриден модел на разположение на Съсекс и че те са напълно изключени като работещи кралски особи.



Април 2021 г: Братята се събират отново за погребението на Филип


Предвид пандемията, пътищата на Хари и Уилям не се пресичат известно време, до погребението на дядо им, принц Филип, през април 2021 г. На социално дистанцираното погребение присъстваха само шепа опечалени, а след службата Уилям и Хари бяха забелязани да разговарят несигурно с Кейт по пътя обратно към замъка Уиндзор.

В мемоарите си Хари твърди, че брат му го е извикал за интервюто му с Опра и за собственото му сътрудничество с пресата, преди да използва "таен код", който спрял Хари на пътя му. Когато някой от братята произнасял думите "на живота на мама", това било сигнал, че трябва да му се вярва от другия, а в този случай Уилям го използвал, за да повтори на по-малкия си брат, че иска той да бъде щастлив.
138437485146

Юли 2021 г: Статуята на Даяна е открита от двамата братя

Няколко месеца по-късно двамата братя се събират отново за друг трогателен повод - откриването на статуя на покойната им майка на датата, на която тя щеше да навърши 60 години. Откриването на статуята, поръчана от братята, беше последният път, когато те щяха да бъдат заедно за дълго време.

Всички погледи бяха насочени към Хари и Меган, когато те се завърнаха в Обединеното кралство за честванията на платинения юбилей на кралица Елизабет. The Sunday Times съобщава, че братята "не са прекарали никакво лично време заедно" през уикенда.


Септември 2022 г: Кралица Елизабет умира


Братята се събраха отново, за да оплачат баба си кралица Елизабет, и заедно със съпругите си разгледаха поклоненията, оставени от обществеността в Уиндзор. Скоби обаче съобщава, че двойките се виждат за първи път след юбилея и че пътуването с кола дотам е било меко казано неудобно.

Според автора Уилям е бил принуден да покани Хари и Меган на разходката от Чарлз. Твърди се, че за Кейт случаят е бил едно от "най-трудните неща, които някога е трябвало да направи".



Декември 2022 г.: Документалният филм на Хари в Netflix излиза


Докато Уилям беше в Бостън за наградата Earthshot, Netflix пусна трейлъра на документалния филм на Хари и Меган за Netflix. Скоуби твърди, че стрийминг гигантът е определил този момент нарочно, а самата поредица е изпълнена с допълнителни подробности за оплакванията и обвиненията на Съсекс срещу кралското семейство.


 В книгата си Скоуби твърди, че празничният период е бил мразовит, и разказва, че макар Съсекс да са изпратили коледни подаръци на племенниците и племенницата си, между двамата братя не са разменяни директни съобщения.


Януари 2023 г: Излиза Резерва

Мемоарите на Хари излизат в началото на тази година и бързо оглавяват списъците с бестселъри. В него подробно се описват трудностите, с които братята са се сблъсквали в отношенията си с братята и сестрите от детството, и се твърди, че служители, работещи за Уилям, са пускали истории за Съсекс в пресата. В интервюта за популяризиране на мемоарите Хари заяви, че е готов да се помири, ако получи извинение, но топката е в полето на семейството му.


Март 2023 г: Съсекс се изселват

През март се появява новината, че Съсекс са изселени от дома им във Фрогмор Котидж, въпреки че Скоби съобщава, че това се е случило по-рано и е било пряк отговор на излизането на Резева. Той твърди, че принцеса Ан е била тази, която е убедила Чарлз да ги принуди да върнат ключовете. Хари също се завръща в Обединеното кралство за някои правни изслушвания, но не вижда брат си или баща си. Два месеца по-късно той присъства на коронацията на крал Чарлз, но Меган остава у дома. Уилям изигра главна роля в церемонията и отдаде почит на баща си, но Хари беше оставен да се наслаждава на процесите от три реда назад.


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

козирог

Енергетиката и вдъхновението ви ще са еднакво стабилни

Енергетиката и вдъхновението ви ще са еднакво