Тя е първата българска актриса, преминала по червения килим в Кан, където филмът на Захари Жандов Земя, на свой ред първата българска лента, показана на фестивала, е бурно аплодиран от световния елит на седмото изкуство

Свързани новини

08.06.2022 16:55

Празнуваме 90-години Гинка Станчева с 4 филма

Видян 1634 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Четири филма с участието на Гинка Станчева ще бъдат прожектирани в кино Одеон от 10 до 16 юни. Повод за това е 90-ата годишнина на актрисата. Това са Празник на Димитър Петров, Земя на Захари Жандов, Хайдушка клетва на Петър Василев и Любимец 13 на Владимир Янчев. На 15 юни една от най-красивите актриси от големия и малкия екран, примата на Младежкия театър в златните му години Гинка Станчева ще празнува 90 ЧРД. 


 


В края на 50-те години на миналия век Станчева е и една от най-големите звезди на българското кино. Всенародна любов й носят филмите Любимец 13 и Специалист пo всичко, където си партнира с Апостол Карамитев.


 


Тя е първата българска актриса, преминала по червения килим в Кан, където филмът на Захари Жандов Земя, на свой ред първата българска лента, показана на фестивала, е бурно аплодиран от световния елит на седмото изкуство. Големият френски писател Андре Мороа пък признава на Гинка, че никога няма да забрави прекрасните очи на героинята й Цвета.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби