От българска страна във филма Съзряване с режисьор Кристина Иокемиди ще участва компанията на Веселка Кирякова Red Carpet

Свързани новини

27.04.2022 16:44

Правят филм за Тесла с БГ участие

Видян 1069 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Вече са факт резултатите от последната сесия на НФЦ за финансиране на проекти с българско участие в чужестранни копродукции. Първият е филмът Младият Тесла и крадците на идеи – копродукция на Хърватия, България, Словения, Холандия и Сърбия с режисьор Петер Орескович и с участието на продуцента  Николай Мутафчиев. 


 


Бъдещият филм разказва за детството на сръбския учен. Въпреки забраната на баща си, младият Тесла (10г.) бяга от дома си, за да види електрическото шоу на проф. Вентчек. Другата обещаваща копродукция на Турция, България и Румъния  е със загалвие Наджва (Прошепната тайна), на режисьора Гьозде Курал с продуцент Светла Цоцоркова. Филмът разказва за майка, опитваща се да открие изгубения си син, след като единствена оцелява при кръвопролитно нападение над семейството й в Афганистан.


 


От българска страна във филма Съзряване с режисьор Кристина Иокемиди ще участва компанията на Веселка Кирякова Red Carpet. Филмът ще се фокусира върху историята на младо момиче, което поема по пътя на себепознанието и се сблъсква се със силата на първата си любов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

риби