Свързани новини

09.07.2012 13:02

Почина певецът Боян Иванов

Видян 2511 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отиде си една от легендите на българската естрада – Боян Иванов почина от инсулт в болницата в Бургас. През последните години 68-годишният певец страдаше от диабет, който е усложнил здравословното му състояние.


 


Изпълнителят на знаковия за времето си хит "Зеленоокото момиче" е роден на 4 септември 1943 г. в София. Още от детските си години се занимава с музика, ходи на уроци по цигулка, а по-късно учи в Средно музикално училище "Любомир Пипков" в София със специалност кларинет.


 


Концертната си дейност започва от 1961 г. Бил е солист на оркестрите "Балкантон", Естрадния оркестър към Комитета за телевизия и радио и много други. Първият си запис осъществява през 1965 г. и това е именно парчето "Зеленоокото момиче" - първият тотален роден хит.


 


През 90-те години заедно с приятелите си Борис Гуджунов и Борислав Грънчаров създава трио "Бо Бо Бо", което изпълнява популярни забавни шлагери с хумористичен текст. Шоуто им се радва на голям успех и песните излизат в албума "Момчета с късмет". През 2007 г. те го преиздават на диск, заедно с най-добрите си соло парчета през годините и правят юбилеен концерт в Зала 1 на НДК.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак