Свързани новини

18.08.2020 14:08

Първи бисексуален герой в анимация на Disney

Видян 1603 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Филмовата компания Disney е създала анимационен тв сериал с главна героиня бисексуално момиченце. Създателката на рисуваната поредица „Къщата на совата“ (The Owl House) Дейна Терас е представила персонажа първо в своя акаунт в Туитър.


Въпросното 14-годишно момиченце Лус Носеда първо се увлича по момчета, докато в един от епизодите не се почувства привлечена от своя съученичка, Амити Блайт. Амити кани Лус на бала за завършването на гимназията, след като й разкрива чувствата си. И на бала те танцуват като двойка. Дейна Терас признава, че е трябвало да проведе известна битка с ръководството на Disney, за да стане възможно такива младежи да бъдат представени в техни заглавия. Самата тя изтъква, че също е бисексуална. „За щастие, моето твърдоглавие даде плодове и сега съм много подкрепяна от Disney", доволна е Дейна.


Още през 2017 г. в сериала на Disney „Andi Mack“ един от основните герои разкрива, че е влюбен в момче. Това е първия път, в който гей се обявява като такъв в шоу на компанията. Другата голяма битка е различните сантиментални и сексуални ориентации да бъдат представени в анимационен продукт за деца.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева