Свързани новини

06.07.2012 17:26

Oткриха изложба с емблематични портрети на световни знаменитости на фотографа Ричард Кърн

Видян 1626 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Емблематични портрети на световни знаменитости и култови еротични фотографии, заснети от Ричард Кърн, ще бъдат изложени във VIVACOM Art Hall от 5-ти до 22-ри юли.


Селекцията се нарича "Някои известни хора" и е първата самостоятелна изложба с оригинални фотографии на американската легенда.


С изложбата у нас пристига и самият Ричард Кърн, който ще изнесе лекция в деня след откриването. По време на лекцията Кърн ще покаже последните си късометражни филми, след което ще поговори с публиката за голи момичета, някои известни хора и за себе си. Входът е свободен.


Ричард Кърн е американски фотограф, който през 80-те участва активно в нюйоркската ъндърграунд сцена с експериментални филми и еротични фотографии. Постепенно излиза от полето на американската субкултура и за по-малко от десетилетие става световноизвестен, придобивайки почти иконичен статус сред холивудските знаменитости.


Кърн е снимал кого ли не, но в България пристигат може би най-разпознаваемите му фотографии: на Ева Грийн, заради която едва преди седмица Джони Деп реши да се раздели с Ванеса Паради, на Ник Нолти, който посреща Кърн по халат и от това се ражда може би единственият кадър на босия Нолти без грим и костюм в собствената му спалня, на Мерилин Менсън - традиционно брутален, на Ник Кейв в компанията на току-що получено Грами и две голи дами... Ричард Кърн е редовен автор в списанията VICE, Playboy, GQ.


"Някои известни хора" включва 36 фотографии. Едната от тях бе закупена буквално преди дни от български колекционер, пожелал да остане анонимен. Стойността й също е тайна. Ричард Кърн сподели само, че в света има само още две като нея, едната от които - притежание на изключителния Тери Ричардсън, другата - на (отново) анонимен американски колекционер.


Стойността на фотографиите в "Някои известни хора" варира между 2 и 12 хиляди евро в зависимост от тиража. Те могат да бъдат закупени в рамките на изложбата.


Паралелно с изложбата и съпътстващата я лекция, Ричард Кърн ще направи своеобразен кастинг за български момичета, които рамо до рамо със световни знаменитости ще участват в бъдещите му фотографски проекти.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

лъв