Събитието е на 9 декември с участието на студенти и приятели на Мастера. Те ще представят музикални изпълнения, ще бъдат излъчени специално подготвени кадри и интервюта, откъси от записи с гласа на легендарния актьор, предоставени от Златен фонд на БНР.  Събраните средства от продажбата на билети ще бъдат дарени на Дома за ветерани на културата и изкуствата в София, за който приживе Стефан Данаилов се е грижил.

Свързани новини

21.11.2022 16:21

Отбелязват 80 години Стефан Данаилов с нов спектакъл

Видян 1649 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Официално бе представена програмата по отбелязването на 80-годишнината от рождението на Стефан Данаилов. Събитията са под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова. През декември предстои именуване и преобразуване на част от площад Велчова завера в градина Проф. Стефан Данаилов. На 6 декември в кино Одеон е  представянето на книгата Игра на живот от Георги Тошев и филма Ламбо от София със сценарист Росица Обрешкова. На 9 декември в градската градина пред Народния театър е представянето на фотоизложбата Стефан Данаилов: Личен архив. Непоказвани фотографии от личния му албум. Като кулминация на честването в голямата зала на Народния театър ще се състои спектакълът Стефан Данаилов на 80: Години любов.


Събитието е на 9 декември с участието на студенти и приятели на Мастера. Те ще представят музикални изпълнения, ще бъдат излъчени специално подготвени кадри и интервюта, откъси от записи с гласа на легендарния актьор, предоставени от Златен фонд на БНР.  Събраните средства от продажбата на билети ще бъдат дарени на Дома за ветерани на културата и изкуствата в София, за който приживе Стефан Данаилов се е грижил.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови култури и идеи

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови