На снимачната площадка: тъмната страна на детската телевизия

Свързани новини

15.04.2024 12:04

Нов сериал разказва за тъмната страна на детската телевизия

Видян 1326 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Новата документална поредица от четири части на Investigation Discovery “На снимачната площадка: тъмната страна на детската телевизия” разкрива токсичната и опасна среда зад някои от най-емблематичните детски предавания от края на 90-те години на миналия век и началото на този. Поредицата се фокусира върху империята, изградена от Дан Шнайдер, която има неоспорима власт върху поп културата.


Сериали като „All That“ и „The Amanda Show“, наред с други, са изключително популярни сред децата по онова време и дефинират стила на забавление за цяло едно поколение. Но зад оптимистичното екранно присъствие заедно със съмнителни шеги и пресилени скечове, поредицата разкрива една коварна среда, изпълнена с тормоз, сексизъм, расизъм и динамика, неподходяща за непълнолетните звезди и екип.


“На снимачната площадка: тъмната страна на детската телевизия” предлага безпрецедентен достъп до историите на ключови членове на актьорския състав и екип от популярния сериал на Шнайдер, излъчван по Nickelodeon, „All That“ , сред които Джовани Самюелс, Кайл Съливан, Брайън Хърн, Катрина Джонсън и режисьорът Върджил Фейбиан. Сценаристите Джени Килген и Кристи Стратън разказват за токсична и сексистка среда в стаята на сценариста на „The Amanda Show“, а Алекса Николас споделя какво е да бъдеш част от „Zoey 101“.


В документалната поредица взима участие и Марк Съмърс от популярното игрално шоу ”Double Dare“, както и актьори и членове от екипите на iCarly, Sam & Cat, Victorious и други.


Поредицата включва и емоционални свидетелства от родители, които се застъпват за децата си по време на снимачния процес. Четирите епизода на поредицата ще хвърлят светлина върху грубото, обидно и манипулативно поведение, което се развива в продължение на десетилетия. Интервютата, изтъкани от архивни кадри, някои дори неизлъчвани, сцени от предаванията и коментари в социалните медии, ще променят възприятието ни за много моменти от тези сериали, които първоначално може да са изглеждали глупави или безобидни, но сега носят мрачен оттенък.


Документалната поредица е режисирана от Мери Робъртсън и Ема Шварц и продуцирана от Maxine Productions и Sony Pictures Television – Nonfiction в сътрудничество с Business Insider.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

везни

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот,