Фара Лени Фосет е родена на 2 февруари 1947 г. в Корпус Кристи

Свързани новини

28.07.2022 10:57

Няколко факта за трагичния живот на Фара Фосет, златното момиче на Холивуд

Видян 9859 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Фара Фосет беше просто ангел. С невинната си външност, сини очи, перфектни зъби и руса коса - известна като "Фара флип" - тя се прочува като момиче за снимки, последвано бързо от "Ангелите на Чарли". Фосет се омъжва за Лий Майорс от "Мъжът за шест милиона долара" и двамата стават най-известната двойка знаменитости на своето време.


През 80-те години на миналия век тя има син от разбивача на сърца Райън О'Нийл, но връзката им е всичко друго, но не и любовна история. За съжаление, животът на Фара излиза извън контрол заради домашно насилие, сблъсъци със закона и евентуална употреба на наркотици. Накрая, след като се опитва да преведе семейството си през многобройните трудности, през 2009 г. тя се разболява от рак. Това е историята на феномена Фара Фосет и какво се случва с нейното дълбоко проблемно семейство.



Роди се ангел

Фара Лени Фосет е родена на 2 февруари 1947 г. в Корпус Кристи, Тексас. Майка ѝ, Полин Алис Фосет, е домакиня, а баща ѝ, Джеймс Уилям Фосет, е предприемач в областта на петрола. Освен английски, ирландски и френски произход, семейството ѝ има щастието да има и индианско наследство от племето чокто. Името "Фара" е измислено от майка ѝ, защото се съчетава с фамилията им.


Фара посещава римокатолическата църква "Свети Патрик", а след това и гимназията "У. Б. Рей", където съучениците ѝ я избират за "най-красива" в първи, втори, трети и четвърти клас. Учи в Тексаския университет между 1965 и 1968 г. Първоначално е научен маниак, който планира да учи микробиология, но по-късно открива страстта си към изкуствата - особено към скулптурата. През първата си година е обявена за една от "десетте най-красиви студентки в колежа"

Славата

Фара изпраща снимките си на агенциите за модели. След като вижда снимките ѝ, холивудският агент Дейвид Мириш ѝ се обажда и я убеждава да се премести в Лос Анджелис. Отдадена на ученето, тя му отказва, но той продължава да я преследва през следващите две години. След това, с разрешението на родителите си да "опита късмета си" в развлекателната индустрия, 21-годишната руса синеока тексаска красавица най-накрая се премества в Тинселтаун през лятото на 1968 г.
 
Въпреки че е зашеметяващо красива, й се налага да работи усилено в телевизионни реклами на Max Factor, Noxzema, автомобили Mercury Cougar и матраци Beautyrest. След това бавно печели роли в сериали като "Мечтая за Джини", "Младите бунтари" и "Семейство Партридж".

Играта за запознанства

През 1969 г. Фара се появява като свободна дама в популярното телевизионно шоу "Игра на запознанства". Тя беше представена като завършена художничка и скулпторка.
 
След като избира мъжа си, се разразява истински ад - между тримата ѝ ухажори избухва юмручна схватка. Оказва се, че това е първоаприлска шега и тримата мъже са актьори и холивудски каскадьори. Нейният избор - актьорът и каскадьор Бъди Джо Хукър - прави дълга кариера като специалист по каскади с автомобили, дори изпълнява скок с автомобил с ракета в "Хупър" (1978 г. ) и работи по филма на Куентин Тарантино "Доказателство за смъртта" (2007 г. ).
 
Майор Лий в любовта

В едно истинско повторение на "Игра на запознанства" актьорът Лий Майорс се нуждае от среща за събитие в индустрията. Агентът му показва снимки на най-новите си клиентки. "Каза ми да избера най-красивото момиче и аз го направих", спомня си той години по-късно. И обратното, Фара си спомня, че си е помислила: "За кого се мисли?", но все пак се е съгласила да излезе с него.
 
Фосет разказва: "Предполагам, че това беше любов от пръв поглед" и "се разтопи на хиляди парчета", когато срещна Лий. Но за малко не остана и секунда. Фара пиеше уиски с кола и й беше лошо в дамската тоалетна. Лий каза: "Не знаех дали наистина е болна, или просто не ме харесва. " По-късно те се сближават заради южняшките си корени (той е от Кентъки) и на следващия ден Лий ѝ изпраща 13 жълти рози.
 
FarrahLee

Тази среща води до това, че Фара и Лий се превръщат в Брад Пит и Анджелина Джоли на своето време. Дебютът на Фара в киното е през 1969 г. с филма "Любовта е смешно нещо", последван от "Майра Брекинридж" (1970 г. ). Често е сочен като най-лошия филм, правен някога.
 
 
Бляскавата двойка се омъжва през 1973 г. и тя става Фара Фосет-Мейджърс. По онова време не са правили портманта като Бранджелина, но ако са го


Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

везни

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот,