Въпреки това, един въпрос, който продължава да интригува феновете, е колко пари всъщност прави Нолан от своите блокбастър филми.

Свързани новини

02.08.2023 10:40

Кристофър Нолан ли е най-богатият холивудски режисьор? Ето неговото състояние за 2023г

Видян 3660 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кристофър Нолан може да е един от най-известните режисьори в индустрията, но дали е най-богатият?

Безспорно днес в Холивуд няма друг режисьор като Кристофър Нолан. Всеки нов филм, който пуска, се третира както от феновете, така и от критиците като най-значимото събитие за годината. Като се има предвид, че Опенхаймер вече е събрал 400 милиона долара в боксофиса и често е приветстван като най-добрия филм на 21 век, изглежда, че статутът на Нолан като най-добър режисьор в света е сигурен в обозримо бъдеще.

     Въпреки това, един въпрос, който продължава да интригува феновете, е колко пари всъщност прави Нолан от своите блокбъстър филми?

Както се очакваше, Нолан е много заможен човек. Дългата му десетилетия кариера в Холивуд му позволява да натрупа значително състояние от филмите си. В момента нетната стойност на Нолан е респектиращите 250 милиона долара. Като се има предвид, че той обикновено получава около 20 милиона долара предварително за филм и 20% от брутната сума, изглежда, че богатството му ще расте само с течение на времето. Но дали тази впечатляваща цифра го прави най-богатият режисьор в Холивуд?

За съжаление, ни най-малко. Нолан, който работи само с големи студиа от по-малко от тридесет години, бледнее в сравнение с най-добре печелещите режисьори на Холивуд. Създателят на Междузвездни войни Джордж Лукас в момента твърдо държи първото място със зашеметяващата нетна стойност от 10 милиарда долара. Емблематичният Стивън Спилбърг не изостава много с отчетено нетно състояние от над 8 милиарда долара през 2023 г.

Питър Джаксън претендира за трето място с 1 милиард долара, докато Джеймс Камерън и Тайлър Пери си поделят четвъртото място с по 800 милиона долара.

Така че, въпреки че филмите на Кристофър Нолан генерират много повече шум и очакване от най-новите предложения на Спилбърг или Пери, той все още е "бедняк" в сравнение с тези гиганти в боксофиса.

Въпреки това Нолан вероятно вече е надминал емблематичния Мартин Скорсезе, виждайки как най-великият жив холивудски режисьор е струвал едва 200 милиона долара през 2023 г. Но от друга страна, не можете да прецените стойността на един велик режисьор по това колко пари има в банката; това, което има значение, е културното въздействие на филмите, които правят, и по този показател Кристофър Нолан в момента няма равен.



Източник: scorpio like you



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак

Ден да общувате открито с партньорите си

Ден да общувате открито с партньорите си, да