Кралското семейство ще бъде сервирано в нов стил на Коледа сега

Свързани новини

28.12.2023 15:09

Крал Чарлз разтърси кралската Коледа – от нови гости до забранена храна

Видян 4010 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кралското семейство е сервирано в нов стил след Коледа, сега, когато крал Чарлз е на трона, с много традиции, излизащи с "използваната опаковъчна хартия".


По традиция членовете на кралското семейство празнуваха големия ден в Сандрингам с по-възрастните членове на семейството от крал Чарлз до принц Луи, всички видени да посещават църква в деня преди Рождество. Принц Уилям и принцесата на Уелс бяха редовни посетители заедно с принцеса Ан, принц Едуард, принцеса Беатрис и Юджини.


Тази година принц Хари и Меган Маркъл пропуснаха празненствата след година на обтегнати кралски отношения в резултат на мемоарите му и сериала на двойката в Netflix.


Чарлз направи нещата по различен начин тази година от списъка с гости до храната и първото нещо, което бе забранено, беше Foie Gras – патешки дроб, който се прави чрез насилствено хранене на животните, за да угоят черния им дроб. Смята се за жестока практика от повечето активисти за правата на животните и има кампания за забрана на деликатеса. В предишни години се казваше, че кралското семейство се е наслаждавало на деликатеса заедно на Коледа, като бившият кралски готвач Дарън Макгрейди каза на Hello! че Хародс им е давал „цял, хрупкав гъши дроб“ за техния коледен бюфет всяка година.


Но, както е добре известно, кралят подкрепя много каузи за правата на животните и устойчив начин на живот, така че това конкретно ястие беше премахнато от менюто на всеки един от дворците и няма да бъде никъде близо до Сандрингам, където кралското семейство събра, за да отпразнува празничния период. Кралят бе домакин на втората си Коледа в имението Норфолк след смъртта на майка му кралица Елизабет през септември 2022 г.


И докато Чарлз ще се увери, че влиянието на любимата му майка все още ще се усеща от семейството, той се уверява, че неговият печат е твърдо върху това важно семейно събиране. Добре известен с предпочитанията си към органичните продукти, традиционната коледна вечеря на кралското семейство бе направена само от такива продукти.


Съставките за разкошните ястия са домашно произведени, тъй като Чарлз пое управлението на имението Сандрингам през 2017 г. и се стреми да го направи напълно органично. Освен това имаше по-малко месо и риба, тъй като кралят ограничава количеството, което яде.


На среща на върха на ООН за климата през 2021 г. той каза в реч: „Не ям месо и риба два дни в седмицата и не ям млечни продукти един ден в седмицата.“ И друга традиция, датираща от викторианската епоха и за която се смята, че е пренесена във Великобритания от принц Албърт, съпругът на кралица Виктория поставя монета в коледния пудинг.


Това също бе забранено на коледната вечеря на кралското семейство, въпреки че се смята, че който го получи в порцията си, ще получи късмет през следващата година. Г-н Макгрейди каза пред BBC: „Не, никога не сме правили това! Откакто кралицата майка се задави с рибена кост онзи път… бяхме твърде нервни, за да го направим.“



И дойде и случаят с това кой прави списъка с поканени. Принц Хари и Меган Маркъл прекараха Коледа в САЩ.


Тази година за първи път децата и внуците на кралица Камила бяха част от кралското парти. Въпреки че Чарлз и Камила са женени от 2005 г., в предишни години членовете на тяхното семейство не се присъединиха към празненствата в Сандрингам, тъй като не са членове на кралското семейство.


Новата кралица има две деца, Лора Лопес и Том Паркър-Боулс и петима внуци на име Лола, Елиза, Фреди, Гюс и Луис и това със сигурност беше специална Коледа за нея с тяхно присъствие. Но коледните правила на кралското семейство издиктуваха малките деца като принц Луи да вечерят в различна стая.


Г-н Макгрейди каза по-рано: "Децата винаги са се хранели в детската стая, докато не станат достатъчно големи, за да се държат правилно на масата за хранене. Така че за кралицата никога не е имало случай да постави столче за хранене на масата с малко бебе, което да пищи и да хвърля храна. Мястото на децата беше в детската стая и бавачката да се грижи за тях. Това е съвременното Имение Даунтън."


Източник: Mirror




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес трудно владеете емоциите си и имате склонност да действате необмислено

Днес трудно владеете емоциите си и имате склонност да