Кан отряза червения килим наполовина

Свързани новини

05.04.2024 10:26

Кан отряза червения килим наполовина

Видян 3349 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Борис Ангелов


Фестивалът в Кан отряза червения килим наполовина. Той е с 50% по-малка площ от онази, която имаше преди 5 години, на предковидния знаменит фестивал през 2019 г. Тогава, както писахме от мястото на събитието, направи бенефис на Ален Делон на 19 май 2019 г. от 19,15 ч., който ще се помни в историята и ние ще припомняме с годините за него. Защото на специална среща преди това пред 19 минути той обясни как иска да умре от смях, буквално, като най-добрия си приятел.


Сам го разказа и пусна истински сълзи. А в конкурса същата пролет Педро Алмодовар с Болка и СЛАВА, Тарантино с Имало едно време в Холивуд и Паразити устроиха най-тежката битка за Златната палма от десетилетия. Странно ни е защо и до днес наградата се падна на корейския филм. Трябваше да бъде за испанския, където Алмодовар, Антонио Бандерас и Пенелопе Круз си късат душите.


Орязването на червения килим, както онзи пред Гранд театър Люмиер, така и другия - пред втората зала Дебюси, пред която се снимат по погрешка немако туристи, посещаващи фестивалния град извън кинофорума, не е дизайнерска прищявка, икономия или признак на криза, а една от екологичните мерки на кинофест №1 в света.


Наред  с нея той подмени лимузините, които във всяка от 12-те вечери на червени килими, галапремиери и дефилета на най-големите звезди на света, не само в киното, на тях. Сега колите са само електрически. А Рено през последните две години беше заменено от еврофлагмана на новата екотехнология БМВ.


Всеки от десетките хиляди акредитирани журналисти и кинаджии дарява 20 евро с правото да участва във феста. Още 20 евро плаща на място, ако иска да има фестивалната програма.


И още: вместо бутилирана, минералната вода се лее от "фонтани" - машинни устройства, които пускат по малко течност след натискане с ръка или с педал, в зависимост от модела.


Отдавна планините от хартиени материали и реклами на отделните филми са дигитализирани, а целият боклук се селектира.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес е подходящ момент да подобрите комуникационните си умения

Днес е подходящ момент да подобрите комуникационните