Самият носител на последния мъжки Оскар Брендан Фрейзър се очаква да пристигне в Кан за съботната премиера на новия филм на Скорсезе Убийците на цветната луна
01/04

Свързани новини

16.05.2023 07:05

Кан 2023: Деп, Бланшет, Ди Каприо, Де Ниро, Фрейзър, Форд, Бандерас, Пен, Хоук, Скорсезе, Алмодовар – повече суперзвезди, отколкото на Оскарите

Видян 14353 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Борис Ангелов
Специален пратеник на 19 минути


След коронавируса, а честно казано и няколко години преди него, Кан не успяваше да събере обичайното за фестивала количество суперзвезди на своя червен килим. Тази година обаче фестивалът, който започва днес на Кроазет ще бъде истински парад на знаменитостите. Както се казваше в една шега: „Ако някой не е някой, значи не е тук”.


Той започва с Джони Деп, който играе не кого да е, а Луи XV във филма на откриването Жана дю Бари. Най-коментираната кинозвезда в света, която очакваме у нас на 12 юни, има своята първа роля от 2020 г. насам, но не заради коронавируса, а заради спечеленото дело срещу Амбър Хърд. Деп се превъплъщава в образа на монарха, управлявал Франция от 1715 до 1774 г. В лентата участват още позабравения, а някога любим на българите комик Пиер Ришар, Ноеми Лвовски и Мелвил Пупо.


Самият носител на последния мъжки Оскар Брендан Фрейзър се очаква да пристигне в Кан за съботната премиера на новия филм на Скорсезе Убийците на цветната луна. Отсега можем да заложим, че продукцията ще бъде кандидат за следващия Оскар. Във филма Фрейзър си партнира с още по-популярните Лео Ди Каприо и Робърт Де Ниро. Те не са твърде чести кански гости, но пък са сред класиците на фестивала. За Скорсезе това е първи филм на Кроазет след 1986 г.



Интересна игра на числата се получава от факта, че той печели Златната палма през 1976 г. и се връща за 76-ия фестивал в Кан. Навремето триумфира отново с Де Ниро, който е неговият Шофьор на такси.


Сега Скорсезе се включва във войната на фестивала с Нетфликс, като ще представи в гранд театър Люмиер продукция на конкурента Apple Original Films. Филмът му ще се завърти по кината едва през октомври.


Другата щатска продукция, която със сигурност ще предизвика голям интерес – боксофис премиерата на Кан, каквато има на всеки фестивал, е Индиана Джоунс.



Продължението на обичания филм ще бъде представен в четвъртък, на 18 май от своя титуляр Харисън Форд, който отдавна не е във форма, както сме се уверявали с очите си, но е стиснал зъби да направи още веднъж култовата роля. Този път той се очаква да дойде в стил „пак ще се срещнем след 10 г.”, колкото май минаха от последната му поява в Кан, отново с Антонио Бандерас, с когото тогава представяха Непобедимите в отново отворения след ремонт класически хотел Карлтън. Този път с тях няма да бъдат Сталоун и Шварценегер, а Мадс Микелсен, Тоби Джоунс и другите от каста на Индиана.


Вечната претендентка за Оскар Кейт Бланшет също пристига с филм и вероятно отново ще има претенции поне за номинация за статуетките на Американската филмова академия. Новото момче е история за малък абориген, попаднал в манастир със строга бяла игуменка, както четем в пиар синопсиса – съвсем според последните трендове за награждаване поради социална ангажираност. Кейт участва и във филм за Лив Улман, който ще гледаме в Кан, но за него ще разкажем в утрешния брой.


Холувдската програма продължава с новия филм на Шон Пен, чието последно идване в Кан беше тотален провал – филм, в който играят той, дъщеря му и синът му, за задния двор на Америка. Интересно е, че неговата продукция Black Fries, която се представя пиарски тук като насилена с „екстремно насилие” ще има разпространение и в Русия, освен в Украйна, на която е такъв адепт.


Късометражен уестърн с името на известно фадо, изпято от Амалия Родригес, ще представи Педро Алмодовар в официалната селекция на филмовия фестивал в Кан.



Странният начин на живот, като се нарича продукцията, е  уестърн  заснет в Южна Испания с участието на Итън Хоук и Педро Паскал. Алмодовар описа половинчасовия филм като странен уестърн, тоест в него има „двама мъже и те се обичат в дълбок смисъл”.


Алмодовар с право беше обиден на Кан, след като журито пренебрегна последното му предложение в конкурса на фестивал – прекрасния и почти автобиографичен за великия режисьор Болка и слава, както е правилно да се преведе заглавието, и даде Палмата за 2019 г. на гротескния корейски Паразити. Явно е успял да прости.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

везни