Свързани новини

01.03.2012 16:18

Калин Сърменов помага на инвалиди

Видян 2453 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Калин Сърменов се включи в благотворителен търг в помощ на инвалидите, който се проведе в bar&dinner Central. Звездата от „Седем часа разлика” закупи картина на известния български художник Николай Янакиев за сумата от 300 лева. Позлатена икона на Св. Илия (изработена от Лили Владимирова), антични книги, 60-годишен работещ синтезатор, бутилки с отлежало вино и още картини бяха другите интересни предмети, които гостите си купиха в подкрепа на хората с колички.
Инициативата „Метатрон в помощ на инвалидите” събра 1800 лв. от търга и томболата. Средствата ще отидат за закупуване на водна апаратура, която да улеснява хората с увреждания. Първата закупена такава фирма Метатрон и лично изпълнителният директор г-жа Светла Кръстева ще предоставят на Базата на НОИ в Павел Баня. Цялата стойност на уреда е 3000 долара и ще бъде внесен от САЩ.
В подкрепа на инициативата се включи и бившият Министър на труда и социалните грижи Минчо Коралски.
„Аз съм първият министър, който прие закон в помощ на инвалидите без да знам, че малко по-късно този закон ще ми помогне и на мен. Не искаме да отнемаме функциите на държавата, а да популяризираме проблемите, с които се сблъскват хората с увреждания”, каза от инвалидната количка г-н Коралски, който в момента е изпълнителен директор на Агенцията за хората с увреждания. Благодарение на неговата работа са създадени благоприятни условия за живот на трудноподвижните българи. Именно той издейства църквата Александър Невски да се изгради лесен достъп откъм главния вход на хората с колички.
Собственикът на bar&dinner Central Симеон Филипов се разбра с г-н Коралски през лятото инвалидите да почиват безплатно в неговия хотел „Странджа” на Слънчев бряг, където и да се рехабилитират в СПА залите. Водеща на вечерта бе Нина Никол. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

рак