Кали създаде КАЛИГРАФ

Свързани новини

09.03.2022 13:03

Кали къса с попфолка

Видян 2014 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След повече от 20 години успешна кариера в поп-фолка едно от емблематичните му имена взе решение да се раздели с него! В последната половин година Кали се отказа от всякакви изяви и доходоносни ангажименти и заедно с група  изявени музиканти създаде “КАЛИГРАФ“.


 


Какво е КАЛИГРАФ? 12 музиканти, 9 инструмента, 1 зала, над 150 часа на подготовка и репетиции и огромно количество творческа енергия,  за да се роди един музикален проект без аналог, в стил без аналог у нас! Създателите му го  определят като Болкан Латин Джаз, а самата Кали споделя: „Създаваме нещо уникално, защото не имитираме и не подражаваме на никого.


 


Внасяме стилово разнообразие, което носи отпечатъка от дългогодишния опит на всеки един от нас. Да намеря съмишленици беше най-трудната част! От там на сетне всичко тръгна по вода Вярват в мен, защото са водени от същата страст, която води и мен - музиката, която извира от душата! Знам, че  публиката ще  усети енергията, която влагаме в това, която правим.“ Проектът включва 15 авторски композиции на основата на етно-латино-джаз музиката.


 


Това са вече издавани през годините песни от репертоара на Кали, но с напълно нови аранжименти, дело на музикантите от група БМХ, във вече споменатия стил. Претворени до неузнаваемост, по калиграфски изпипани и усъвършенствани в месеци репетиции. Крайният резултат е абсолютно неочакван и невероятен, присъствалите на репетициите са изумени. Музикантите, които Кали събира около себе си  са хора, които не се ограничават в конкретни стилове и не са водени от предразсъдъци. Всички са с музикално образование и с дългогодишен опит на концертна сцена. Работили са със знаменитости, направили българската музика достъпна в целия свят!


 


Сред тях са: китаристът Ники Антов, който дълги години свири в оркестъра на българското радио, както и на много индивидуални концерти с покойната Ваня Костова, и още много други джаз проекти: тромпетистът Сандо Сандов - дългогодишни концертни изяви с група "Уикеда" и още други етно-джаз проекти; пианистът Виктор Николов, с много изяви в областта на джаза и класическата музика, предимно в чужбина; барабанистът Евелин Методиев, участвал в десетки концерти с  музиканти като Теодосий Спасов, Ибряма, Атешхан Теофиков, Васил Пармаков и др. Проектът може да се нарече и международен, най-малкото заради участието на перуанец и ирландец в него.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

лъв