Синът на най-дълго управлявалия бг премиер Станко Тодоров - Калин, разказва спомен от 70-те, когато софиянците наричаха улица Оборище - Тодорище, защото на нея е блокът, в който живее Т.Живков:"НА ПРАГА НА ВРЕМЕТО

Свързани новини

29.04.2023 18:43

Как Маричков свиреше в дома на Живков: К.Тодоров

Видян 6864 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Синът на най-дълго управлявалия бг премиер Станко Тодоров - Калин, разказва спомен от 70-те, когато софиянците наричаха улица Оборище - Тодорище, защото на нея е блокът, в който живее Т.Живков:"НА ПРАГА НА ВРЕМЕТО:


"Не си причинявам"Панорама", но снощи се подлъгах...
Там "Щурецът" Кирил Маричков представяше новата си книга "На прага на времето". В нея разказва как са го репресирали през времената на соца, как на концертите на групата, "баретите" са пребивавали феновете.


В онези времена, УБО беше посъветвало първите мъже на държавата да живеят на едно място, за по-лесна охрана. Така се озовахме в къщата на "Оборище" 17, сега там е "Музикалното училище", заедно със семействата на Тодор Живков, Живко Живков, Григор Стоичков и Лъчезар Аврамов.
Аврамови живееха повече на вилата, затова синът им Сашо беше отстъпил една от стаите на приятелите си от групата "Щурците". Те свиреха ден и нощ и не ни оставяха  много, много да спим.


Най си патеха Людмила Живкова и Иван Славков, които бяха под тях. Но не смееха да протестират, защото "Щурците" репетираха и парчето си за Детската асамблея "Знаме на мира". С него после участваха на фестивала на ангажираната песен "Ален мак".
И тогава, "Щурецът" Кирчо умееше ловко да прескача "прага на времето".


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Паньо Павлов 01.05.2023 09:23

    Аз не съм живял и пил с обгрижваните щурци,но знам от 69г.как живееха и какъв коридор им отваряха,как бяхя монополизирали сцената,какви привилегии имаха,те са си тоталитарен състав,сега тоя маричков може да се предстявя както иска,малко като теб и мен останахме и помним.

  • 001 Anonimen 30.04.2023 16:50

    Хубаво е да се казват тези неща, за да се научи поне малко за пребоядисаните мръсници.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

стрелец