Гледаме онлайн още филми от Синелибри

Свързани новини

03.11.2023 16:17

Гледаме онлайн още филми от Синелибри

Видян 2656 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


От 1 ноември в Neterra.TV+, за четвърта поредна година, започна Международният студентски филмов фестивал „Ранно пиле“ (Early Bird). В това издание на  фестивала ще бъдат представени 70 филма на млади режисьори от 34 страни.


Онлайн изданието ще бъде достъпно от целия свят до 5 ноември напълно безплатно. За първи път в конкурсната програма ще бъде показан филм от Университета “Андрес Бело” във Венецуела, заедно с филми от традиционно силно представените кино университети от България, Сърбия, Полша, Германия, Холандия, както и Черна гора, Италия, Казахстан, Индонезия, Естония, Израел и други. Тази година председател на журито е Елиот Бенар – носител на Голямата награда „Ранно пиле 2022“ и наградата за Най-добра анимация на филма „Сълзите на Сена“.


Този изключителен анимационен филм представя събитията от октомври 1961 г., когато в Париж е въведен задължителен комендантски час  за алжирските работници. Към днешна дата „Сълзите на Сена“ е спечелил над 80 награди от други престижни международни фестивали, както и впечатляващия студентски Оскар за анимация за 2022 г.


Също за четвърта поредна година, кино-литературният фестивал „Cinelibri” се довери на Neterra.TV+ за своето онлайн издание. Специалната филмова селекция ще бъде достъпна в платформата до 12 ноември. Хитовите заглавия „Страсти в кухнята“, “Истории, които не са за разказване“, „Само ние двамата“, „Любо“ и още много са достъпни онлайн за територията на България.  Имаме изключителното удоволствие да съобщим, че Киномания отново ще има свое дигитално издание в Neterra.TV+.


През тази година Neterra.TV+ се доказа като достойния онлайн домакин на филмовите фестивали у нас, като по този начин успя да увеличи аудиторията на качественото филмово изкуство в България. За първи път в Neterra.TV+ тази есен дебютира селекция от филмовия фестивал Sofia DocuMENTAL, посветен на най-доброто документално кино. Филмите, носители на престижни награди, разказват за най-наболелите, най-актуалните и най-неотложните истории за времето, в което живеем.


Сред акцентите на онлайн изданието бяха „Говори Понго“, „Кралица на порното“, „Между две революции“ и българският „Една провинциална болница“ на режисьорите Илиян Метев, Иван Чертов, Златина Тенева, проследяващ ежедневието в инфекциозното отделение в Кюстендилската болница по време на пика на пандемията. През последните четири години в платформaта бяха реализирани редица фестивали, сред които Master of Art, София Филм Фест, Златна роза, Sofia MENAR, Златен кукер.


 



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката