Диада на стрийминг

Свързани новини

26.03.2024 10:03

Гледаме БГ филма Диада на стрийминг

Видян 1450 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Диада“ - вторият пълнометражен филм на режисьора Яна Титова влиза в селекцията с български филми на стрийминг платформата HBO Max от 4 април. “Щастлива съм, че след успеха на "Доза Щастие", вторият ми пълнометражен филм "Диада" също ще е част от HBO Max. Това е едно естествено продължение на живота на филма и за мен е чест, че ще сме достъпни за гледане от широка аудитория нe само у нас, а и в още шест държави от региона ни.


Историята на това 16 годишно момиче - Дида, което мечтае в грешното време и на грешното място, заслужава да стигне до още повече зрители и страшно много се вълнувам, че това ще се случи точно в стрийминг платформата на Warner Bros. Discovery!” – споделя режисьорът на филма Яна Титова. Актрисата Маргарита Стойкова коментира -


“Все още не мога да повярвам колко неща ми подари "Диада"… а съм още по-щастлива, че заедно с Яна подарихме и споделихме историята на Дида с публиката. От кинопрожекциите и срещите на живо знам, че тя не оставя равнодушни хората, които са видели филма. Затова се радвам изключително много, че той ще бъде достъпен на стрийминг – един от начините, по които младите хора днес гледат съдържание.“


Освен от зрителите "Диада" продължава да получава признание от професионалния творческия сектор - преди дни филмът бе награден в тийн конкурса на София Филм Фест „СФФтийн“, където бе отличен като най-добър филм сред състезаващите се седем заглавия. По-рано тази година Маргарита Стойкова бе обявена за една от десетте изгряващи звезди на 74-тото издание на престижния европейски филмов фестивал „Берлинале“. Сред отличията на "Диада" е и това за най-добър младежки филм от U18 в Котбус, Германия. "Диада" ще може да бъде гледан от 4 април от потребителите на HBO Max в България, Хърватия, Сърбия, Северна Македония, Босна и Херцеговина, Черна гора и Словения. От 21 май, когато  HBO Max ще се трансформира в Max, всички български филми в секцията ‚местни продукции‘ ще бъдат прехвърлени в изцяло новата стрийминг платформа. В актьорския състав освен Маргарита Стойкова (Дида) и Петра Църноречка (Ива) гледаме и Иван Бърнев, Силвия Лулчева, Стоян Дойчев, Ирмена Чичикова, Цветан Алексиев, Васил Бинев, Жаклин Дочева други.


Филмът е заснет в Ямбол през лятото на 2022 година. Операторската работа е дело на Мартин Балкански, с когото Яна Титова работи и по първия си пълнометражен филм „Доза Щастие“.  „Диада“ е продукция на PORTOKAL, в копродукция с NO BLINK PICTURES, SONUS и RIGHT SOLUTIONS и с подкрепата на Национален филмов център, Творческа Европа и Национален фонд „Култура“. Продуценти са Ваня Райнова, Александър Алексиев и Ники Стоичков. Лицензните права на HBO (WBD) за България и бившите югославски държави са през дистрибутора NO BLINK FILM.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева