Енциклопедия ни показва красотите на Испания

Свързани новини

18.12.2023 16:10

Енциклопедия ни показва красотите на Испания

Видян 1162 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Поредицата „Голяма книга за...“, в която представяме значими цивилизации и страни, не може да не включим Испания. Този голям пътеводител и енциклопедия едновременно вече е в книжарниците. „Голяма книга за Испания“ от Румяна Николова и Николай Генов излиза с логото на Книгомания и дизайна на Тодор Манолов. Изданието е с твърди корици, отличава се със стилното си оформление на 880 страници и включва над 2200 снимки.


Тази богато илюстрирана книга е добър подарък за коледните празници като пожелание към близки и приятели да посетят тази колоритна страна. ГОЛЯМА КНИГА ЗА ИСПАНИЯ разкрива една велика страна, родена на кръстопът, пресичана през вековете от много народи и от бележитите им личности. Румяна Николова и Николай Генов надникват в необятната й история и култура и разкриват по-пълно богатата симфония от цветове и вкусове. Ще научите какво поражда огнената страст на народа й, прекроявал картата на света и раждал нови държави и култури. Мнозина познават слънчевите курорти, достолепния Мадрид, артистичната Барселона, огнената Севиля.


Но след като авторите изминават хиляди километри, са убедени, че Испания предлага много повече от най-известните дестинации. Каним ви да се разходите в Страната на баските и Каталония, в много от светите места по поклонническия път Камино, в романтични малки градчета, заобикаляни от традиционните туристически маршрути, но включени в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО, сред смайващи природни феномени. Ще се насладите на красотите на Балеарските и Канарските острови, ще изкачите вулкана Тейде и ще попаднете в Омагьосан град в подножието на Пиренеите.


В големите градове ще се озовете сред великани и гигантски глави или край огромни клади, в които горят специално направени фигури. Не са пропуснати и тържествените религиозни шествия през Страстната седмица, както и магията на фламенкото.  Пред вас е Испания със своите безстрашни пътешественици, велики творения на архитекти, художници, скулптори, писатели, композитори и музиканти.  






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

близнаци