01/03

Свързани новини

24.10.2019 13:00

Деси Тенекеджиева на червения килим в Рим с млад актьор

Видян 1887 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Деси Тенекеджиева и младият актьор от Народния Театър Димитър Николов приковаха погледите на международните медии на червения килим на откриването на Филмовия Фестивал в Рим.

Двамата бяха официални гости на един от най-бляскавите кино форуми в света и имаха възможността да се срещнат с колегите си Едуард Нортън, Джон Траволта, Бил Мъри, Виола Дейвис, Етан Коен, Мария Грация Кучинота, които също бяха част от елитното събитие, предава Dir.bg.

Деси Тенекеджиева е повече от добре позната в Италия, заради сериозната си международна кариера, включваща повече от 35 филма, сред които няколко много стойностни италиански ленти. Деси имаше удоволствието да представи в Рим "Занаятът на оръжията" на Ерманно Олми, който бе част от специална селекция, отдаваща почит на легендарните италиански режисьори Фелини, Олми, Пазолини, Висконти. В лентата родната звезда изпълнява главната женска роля и влиза в образа на Мария Медичи. Филмът е един от най-награждаваните в историята на италианското кино, като печели цели девет награди "Давид на Донатело", става Европейски филм на годината както и получава номинация за "Златна палма" през 2001 г. Към този момент Деси Тенекеджиева и Христо Живков, който играе централната роля, са единствените български актьори, представили страната ни на кинофестивала в Кан с филм от официалната селекция.

Впечатляващите рокли за червения килим на кинофестивала в Рим на Деси Тенекеджиева са дело на британския моден бранд Kolchagov&Barba, в който дизайнер е българинът Светослав Колчагов, работил дълги години за Вивиан Уестууд. Деси представя висшата мода на елитния бранд на официалните събития, балове и фестивали, на които присъства, откакто живее в Лондон.

На официалното откриване на един от най-престижните кино форуми в света, който продължава до 27-ми октомври, Деси Тенекеджиева бе в компанията на младия си колега Димитър Николов. Гостуването му в Рим бе по покана на Освалдо де Сантис - дългогодишен Президент на Twenty Century Fox Италия и на международния филмов консултант Ива Иванова и бе една от специалните награди, които Димитър получи лично от тях през април, на Церемонията, печелейки голямата Награда за Полет в Изкуството на Фондация "Стоян Камбарев". Това беше и първо посещение на талантливия актьор в италианската столица, което направи престоят му още по-вълнуващ и незабравим и за пореден път доказа, че Фондацията, носеща името култовия режисьор Стоян Камбарев сбъдва мечти.


 


Снимки: Фондация „Стоян Камбарев“



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 24.10.2019 18:03

    много е грозна горката.....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак