Свързани новини

05.03.2014 17:19

Да: WERNER е истински немски оригинал

Видян 1520 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Оригиналните места за ядене в София никак не са много. Едно от най-новите и най-оригиналните е Werner. Намира се на бул. Македония 16, откъм брега на ДНСК, недалеч от площад Македония.


Оригинален е, понеже за разлика от италианските, немските ресторанти не са често срещани, да не кажем – никак. И е оригинален, защото за разлика от други опити за немски ресторант, веднага се сещам за този при Южния парк, този прилича на немски. Такъв му е интериорът. Такова му е и менюто.


Веднага ще препоръчаме трудната по име, но чудесна на вкус типично немска супа с нещо като тортелини, пълнени с месо. Те плуват царствено насред бульона и само чорбата стига за обяд. По-гладните могат да избират между много типични специалитети. Само вурстовете са поне десет вида – любимите ни бели са три сорта. Шницелите не се правят по австрийския, а по немския начин и също са супер. За гарнитура може да си вземете типичните немски салати – специалното им зеле или картофената, която ние не можем да правим толкова добре.


Компанията за храната естествено е бира, не че в ресторанта липсва голямо меню от напитки. Но няма как да не пробвате любимото дрезденско пиво Радебергер или любимото мюнхенско Ердингер. Това са сигурно двете най-добри бири от страната на бирата.


Дори хлябът е немски. Прецелите са идеални, правят ги точно толкова добре, колкото в Германия, но не им слагат чак толкова сол отгоре, което е похвално и е здравословно.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

рак